Centura de Sud a Timisoarei – Runda 2

O stire recenta despre Centura Sud a Timisoarei mi-a atras atentia. Intr-un final s-a lansat licitatia pentru studiul de fezabilitate si proiectarea centurii sud a Timisoarei. Desi planurile pentru centura de sud a Timisoarei erau foarte vechi, abia acum s-a facut primul pas inspre a construi aceasta bucata de asfalt.

Vorbeam acum 4 ani despre felul in care ar trebui sa arate traseul viitoarei centuri sud, in contextul in care ziceam atunci: “ar trebui sa dureze doi ani dupa ce s-au semnat actele”. Ei bine, au trecut 4 ani si nici macar nu s-a semnat vreun act, doar o gramada de vorbe in vant.

S-au mai schimbat si alte lucruri de atunci totusi.

Daca in 2013 Romania abia ce iesea din criza si preturile terenurilor de pe langa Timisoara erau mici, acum, in 2017, preturile terenurilor de pe langa Timisoara au explodat, ajungandu-se aproape de o noua bula. Nu o sa fie o cadere asa de mare a sectorului de constructii, pentru ca nr. de cladiri construite e mult mai redus decat in 2008, cand s-a dus prima oara pretul in jos.

Dar e ciudat ca abia 4 ani mai tarziu, cand terenurile s-au scumpit considerabil, s-au hotarat intr-un final sa dea banii pentru centura Sud din Timisoara. Ar putea fi o coincidenta, ar putea fi….

Si in proportie de 80 % cam e. Ca mna, aproape nimeni nu se astepta la boom-ul asta la nivel de terenuri.

Sincer, lumea din zona de sud si est a Timisoarei spera ca centura sa fie gata pana in 2020, pentru ca ar aduce o multime de firme pe acolo, plus ca mai multe persoane s-ar muta in zonele buffer dintre centura si oras, deci o dezvoltare mai accentuata a orasului, ceea ce nu poate fi decat un lucru bun.

Pana sa avem insa centura, mai avem de asteptat, asa ca ne auzim cu un nou update in 2020, cand, sper eu, vom avea intr-un final si centura sud a Timisoarei gata.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *