Cersetorie multilinguala

Tinand cont ca sunt din nou pe autobuz si nu prea am prea multe lucuri de facut, mi-am zis sa va povestesc  una alta. Si prima chestie care mi-a trecut prin cap vine dintr-o zi relativ mohorata, undeva unde nu se vorbeste prea multa limba romana, mai exact in harghita, in orasul resedinta Miercurea Ciuc. Am stat pe acolo vreo cateva ore sa ma plimb si am remarcat ca e foarte fain.

Dupa 4 ore de plimbat, m-am intors inapoi la gara, pentru a astepta trenul. Am scos laptopul si stupoare. N-am net. De fapt nu e chiar asa anormal sa nu gasesti o retea de internet in gara din Romania. Ei bine, dupa ce am scris un mic articol pentru blog (era necesar), am inchis laptopul si am pus muzica in casti si am asteptat. Ma plictiseam. Dar atmosfera a fost animata si din nefericire imputita de un cersetor din gara care s-a apucat sa cerseasca. In maghiara. L-am lasat sa dea din gura in timp ce ma indepartam nitel de el si imediat dupa ce a terminat de vorbit i-am zis:

– Ai vorbit degeaba, ca nu inteleg maghiara…

Sta putin si se gandeste, dupa care o direct cu cerseala. De data asta in romana….:

– Ajutati-ma si pe mine cu un leu…..
– indiferent de limba care o vorbesti eu nu am bani sa iti dau.

Dupa care a plecat resemnat. A fost nitel amuzant. Dar m-a pus nitel pe ganduri. Daca esti cersetor intr-o capitala multiculturala, cu vreo 6 limbi folosite constant, iti dai seama cate limbi trebuie sa inveti ?

Postat de pe WordPress Android

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *