Cifrele covid-19 #1

25 Martie 2020. Buna vestire sau ceva de genul ăsta. Prima zi în care tehnic nu avem voie să ieșim din case fără motive. Până acum, statistica e surprinzător de bună, dar nu suntem nici măcar în prima parte a valului de îmbolnăviri.

906 cazuri, 13 decese, 86 vindecați, 18 în stare critică. Probabil până la finalul săptămâni vor fi 22-25 de decese, pe măsură ce numărul de cazuri va crește.

3 ordonanțe militare date până acum. Comunicare destul de stângace la nivelul guvernului în ultimele zile, dar până la urmă s-a ajuns la măsura de a limita un pic circulația. Zic “un pic”, pentru că tehnic poți să ieși din casă pentru alimente și pentru a merge la locul de muncă. Deci nu ești obligat să stai în apartament. Nu cred că vom ajunge până acolo.

2 săptămâni de panică în magazine și pe internet. Dacă o parte din oameni au înțeles că nu e nevoie să decimeze magazinele și să cumpere tot de pe rafturile magazinelor. Doar o parte, pentru că restul de oameni au cumpărat cu baxurile. Ieri am simțit însă cel mai nasol situația, când am reușit să găsesc 2 pungi de mălai după ce am trecut pe la 4 supermarketuri.

6 % scădere economică preconizată. Până acum. Probabil că perioada de carantină se va prelungi. Iar atunci scăderea economică la nivel global va fi mult mai mare. Singura parte bună e că va fi cerere destul de mare imediat după ce se va termina toată nebunia cu pandemia. Problema e… se va termina în 2 luni sau în 5 luni ?

Cam atât cu cifrele. Mai revin peste o săptămănă cu un update.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Cifrele covid-19 #1

  1. Pingback: Cifrele Covid #2 - J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *