Cizme vs Botine

Majoritatea vietii mele am fost usor ignorant in problemele legate de fashion si care sunt diferentele dintre anumite tipuri de haine si incaltaminte. Nici nu sunt eu ceva fashion icon sa stau sa port cine stie ce, drac, abia daca sunt in stare sa pun un costum pe mine, si ala odata la 7 ani, ca la parastase. In ultima vreme insa o prietena se tot chinuie sa imi explice ce poarta tocmai pentru ca ma aude ca descriu foarte vag orice tip de imbracaminte sau incaltaminte.

Si evident ca a inceput cu partea de incaltaminte, care la mine e destul de simpla. Exista ghete de munte, adidasi si tenesi de fotbal. Lucrurile care ma intereseaza pe mine in general. Dar fereasca sfantul sa ajungi in lumea incaltarilor pentru femei. Pentru ca sunt atat de multe tipuri de pantofi incat efectiv nu le retin minte. Asa ca a inceput cu ceva simplu pentru mine, mai exact cu diferenta dintre cizme si botine.

Cizmele sunt aparent incaltarile care sunt mai lungi si urca pe picior pana pe la jumatatea tibiei sau mai sus, in functie de cat de inalta e fata si de ce stil de incaltari sunt.

Botinele sunt tot un fel de cizme, doar ca vin numai pana pe glezna si mai au si toc. Iar intrebarea mea rapida a fost: “Adica si acestea sunt tot cizme, pana la urma”, moment in care mai sa isi ia botina sa arunce dupa mine. Aparent au niste tocuri destul de serioase botinele astea, ar trebui sa aiba avertisment pe ele in genul: “Atentie: manevrati cu atentie”, cum sunt cutitele si alte obiecte periculoase.

Din fericire, e doar o gluma legat de asta, dar aparent botinele si cizmele sunt ceva diferite, asa ca am incercat pe termenii mei sa va explic destul de simplu care este diferenta dintre aceste doua tipuri de incaltari.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *