Compact – 30 ani

Aseara am avut inspiratia sa “rasfoiesc printre” canale si sa gasesc pe B1 Tv o emisiune in care invitati erau trupa Compact. Nu stiu de ce, desi nu sunt fascinat de muzica lor, am stat si m-am uitat ce si cum povesteau. inclusiv despre cei 2 fosti membri ai trupei Compact care au murit in urma cu 2, respectiv 3 ani. Primul a fost Teo Peter, in 2004, cand intr-o noapte de 4 decembrie 2004 o masina a ambasadei americane, daca nu ma insel, a lovit taxiul in care se afla Teo Peter, decesul survenind instantaneu. Si cand te gandesti ca acel sofer care era soldat american nici macar nu a pupat o zi de inchisoare, fiindu-i dat doar un avertisment, din cate am inteles. El sta acum linistit acasa in timp ce aici in Romania lumea inca mai sufera pentru pierderea lui. Oare cand s-o trezi un roman sa il faca bucati…

A doua tragedie pentru trupa compact a fost pierderea, la nici 6 luni dupa moartea lui Teo Peter, a chitaristul Emil Laghia, care dupa cate s-a scris in presa, a fost ucis de concubina sa.

Totusi, dupa acei ani trupa Compact a supravietuit si se pregateste sa scoata un nou album pe piata. Insa din cate stiu nu au dezvaluit numele. Oricum se prefigureaza aparitia s-a in luna decembrie anul acesta

Iata cateva detalii despre aceasta trupa, pentru cei ce nu o cunosc:

“Formatia Compact a luat fiinta la Cluj in anul 1977. Debutul a avut loc pe scena Clubului Universitatii, iar componenta initiala era Marius “Bubu” Luca (chitara, vocal), Ladislau Balas (tobe), Cornel Moldovan (chitara, vocal), Constantin Camarasan (chitara), Teo Peter (bas).

In 1980, in formula Marian Corjan (voce), Radu Marpozan (tobe), Guzu Papp (chitara), Constantin Camarasan (chitara) si Teo Peter (bas), Compact obtine Marele Premiu Perpetuum Vox Transilvania la Medias. Un an mai tirziu, Marian Corjan, Guzu Papp si Radu Marpozan sint inlocuiti de Paul Ciuci (chitara, voce) si Aurel Vasilescu (tobe), proveniti de la grupul Telegraf.”

Oricum, in aceea emisiune, prezentatoarea isi serba ziua de nastere, si a fost umpluta de cadouri….la greu.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *