Conducand alte masini, imi place tot mai tare VW…

Suna putin ciudat, dar pe parcursul ultimului an am condus un Golf IV in cea mai mare parte a timpului si a fost, in mare, o experienta placuta. Masina e stabila, pozitia de condus e buna si ma simteam bine in urma unei curse. Singura problema a acelei masini era motorasul de 1.4 benzina pe care il avea, unul extrem de lent si care mi-a provocat o gramada de probleme la capitolul depasiri. De aia mi-am zis ca daca ar fi sa imi iau o masina ceva mai noua, as merge fie pe o Skoda Fabia Combi 1.6D, fie pe un Golf VII 1.6 D in 6 trepte, pentru ca sunt niste masini excelente.

Evident, mai ai si problema de piese vw la ele, care nu sunt chiar ieftine, dar cu siguranta sunt ceva mai ieftine decat piesele pentru Renault sau Peageut. Daca trebuie sa schimbi un cap de bara la un Renault Megane de exemplu, te costa cu aproximativ 20 % mai mult decat la un Golf.

In ultima vreme am condus un Renault Clio 1.5 D, care la consum rupe tot (consuma undeva intre 5 si 6 %), dar la capitolul stabilitate ma cam dezamageste, mai ales dupa ultimul drum pe care l-am facut cand era sa raschetez podul de la Ganeasa. In cazul acela vina era a drumarilor care nu au dat cu material antiderapant pe drum, intr-o zona in care s-a anuntat clar ca o sa fie fenomente de “ploaie inghetata” sau ceva de genul. Era un polei criminal prin Dolj si Olt si n-am vazut o sararita pe drum.

In fine, am mai condus si alte masini ca BMW 320D sau Opel Astra G si pot zice ca dintre toate, Golful e cea mai stabila cu care am mers pana acum, fie modelul pe care l-am tot avut eu pe mana (Golf IV 1.4 B) fie modelele mai noi, tot pe benzina, cu motoare de 1.2 TSI.

Totusi experienta mea in domeniu e cumva limitata, asa ca sunt curios sa aflu ce masini ati condus care sunt ceva mai stabile in conditii dificile (ploaie, polei, zapada), mai stabile decat Golful.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *