Configurarea routerului pentru reteaua RCS-RDS

Am gasit pe net la PcMadd o explicatie buna despre cum sa iti configurezi routerul daca esti in reteaua RDS si mi-am zis sa trebuie sa arat si fizic cum se face. Asta penrtu ca in curand o sa am o conexiune de la RDS. Trebuie sa imi iau si un router, motiv pentru care in momentul in care voi face instalarea internetului, voi face si cateva poze pentru cei care inteleg mai greu Dar acestea in momentul in care efectiv trebuie sa fac instalarea. In esenta, situatia sta in felul urmator.

1. Se ia mufa de internet de la RDS si se adauga in portul WAN de la Router

2. Conectezi calculatorul printr-un cablu de retea la router. Mai precis, iei cablul de retea, un capat il bagi in zona unde ai placa de retea, un capat in zona in care ai un port LAN la router.

3. In mod normal, daca ai facut asta, router-ul aloca automat un IP calculatorului si in esenta esti in retea cu routerul.

4. Deschisi un browser de net (Chrome, Firefox, IE) si tastezi adresa routerului (pentru multe routere este 192.168.0.1, dar mai bine verificati pe manualul routerului, pentru ca veti avea acolo instructiuni precise. Daca nu gasiti in manual, uitati-va pe spate la router, poate veti da de adresa acolo.).

5. Dupa ce tastezi adresa routerului (oricare ar fi ea, dupa cum am explicat mai sus), ar trebui sa ajungi in pagina de configurare a routerului, moment in care introduceti usernameul si parola routerului. Acestea se gasesc de obicei in manual si in mare parte sunt admin cu parola: admin. Totusi, nu ma credeti pe cuvant, verificat in manual, e mai sigur. Sa nu bagati aici usernameul si parola de la RDS, pentru ca nu va vor ajuta la nimic. Oricum, pe siteul Default Router Passwords va puteti gasi routerul si care e in mod normal parola sa de baza.

6. Dupa ce ati introdus cu succes parola de la router, va veti gasi in pagina de administrare a routerului (sau de configurare, cum doriti sa ii spuneti). Acolo cautati submeniul WAN (Internet -> WAN) si selectati tipul conexiunii. Cei care au RDS stiu ca e o conexiune PPPoE, asa ca exact asta trebuie sa alegeti si voi. O sa arate ceva in genul “Username / Password Connection (PPPoE)”. Aici trebuie sa introduceti usernameul si parola de la RDS si sa apasati salvare. Routerul se va restarta (in mod normal) automat dupa cateva zeci de secunde, dar daca nu face asta, doar dati un restart la router si bucurati-va de noua conexiune la internet prin Router Wireless de la RDS.

Multe routere vin automat cu CD-uri care configurareaza tot ceea ce am zis eu, dar in cazul in care va pierdeti in detalii, asta e metoda sigura pentru a avea conexiune wireless de la RDS.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Configurarea routerului pentru reteaua RCS-RDS

  1. Pingback: RDS – ON | J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *