Controlorii..

Nu am avut timp sa scriu postul sau mai degraba acasa parca nu e la fel. In schimb cand mergi in trafic, pe autobuze, ii observi pe controlori. Mandri, vai de ei, cu salarii de 1 milion ( ii urasc doar pentru vorba asta…). Sa povestesc ceva patanii cu ei..

1. Prins fara bilet. Ok, n-am avut de unde dracu sa cumpar bilet la 9 seara si erau controlorii pe drum. N-am avut ce face, am coborat si acolo au inceput tampeniile. Ca sa le dai mai mult ca ei au salarii de 1 milion. Bai basiti de controlori ce sunteti ( genul masculin, tineti minte ), ce pula mea va ” laudati ” cu salariul ala ? Stim toti foarte bine ca aveti salarii mai mari si bagati vrajeli la noi. In plus fetele voastre seamana in acele momente cu ale unor cersetori. Pentru ca pana la urma asta si sunteti..

2. Am bilet dar lor nu le mere mintea. Am luat bilet, am compostat si am stat linistit. Vin ei, maretii controlori si ma bazaie ca nu e biletul bun. Nu le-am zis nimic, nu i-am bagat in seama, oricum coborau la statia urmatoare. M-au bazait ca nu am avut bilet bun si ca sa le arat buletinul. Mi-am zis sa scap dracului de ei mai repede dar se apuca sa traga de tine. Ei calatorind cate 4. Mi-am zis sa nu fac o sceneta in public si sa le dau dracu buletinul si sa ma lase in pace. Data viitoare ii pocnesc, pentru ca deja sunt prea nesimtiti.

3. Partea buna. In Timisoara sunt si controloare. Ce am prins eu a fost foarte ok, au fost dragute, m-au intrebat frumos de bilet. Le-am aratat biletul si nu au avut treaba cu mine. Pana si cei care nu aveau bilet au fost rugati frumos sa coboare jos nu ca acei cacati cu ochi de controlori ( sesizati genul masculin ).

4. Am bilet din nou, pe ruta de la Universitatea. Urc, vad controlorii.Imposibil sa nu le vezi funia ( spanzurava-ti cu ea) cu legitimatia de la gat. Stau, se uita la mine, eu scot biletul si compostez.  Ma pun jos, se uita sa vada daca nu aveam biletul aiurea ( erau la 2 pasi de mine ). Nu i-am avut treaba, mi-am bagat castile in urechi. Isi scoate funia de la gat ca pentru controlori si incearca ma faca atent. Eu ma uitam pe geam, ascultam Sonata Arctica la maxim, ma uitam pe geam, ce imi pasa mie. Vede ca nu il bag in seama, incepe sa ma bruscheze. Scot castile din urechi si..

“Este vreo problema ? ”

” Arata biletul ”

” Dar nu m-ati vazut mai inainte, ati stat si v-ati uitat la mine cum compostam biletul, ce naiba”

” Nu am vazut nimic, nu imi pasa mie. Arata biletul”

Bai boule, stateai la un metru de mine cand compostam biletul. Mi-ai vazut biletul, te-am vazut uitandu-te special la asta pentru ca eram singurul care urcase de la Universitatea de Vest. Ce pula mea stai si ma minti ca nu ai vazut nimic?

4. Controlorii de tren. In trecut am avut destule experiente cu ei. In trecut insa pe timpul noptii erau niste controlori tampiti. Beti pe la 3 jumate s-au apucat sa imi faca scandal. Ca sa le prezentam actele si vrajeli de genul. Nu avea dreptul sa ceara asa ceva asa ca nu le-am prezentat. Si ne-a dat jos din tren. Asta pana la plecare. Comportament de betiv…

In ultima vreme insa se pare ca acei controlori au cam disparut. Majoritatea stiu cum sta treaba pe rutele pe care merg si sunt foarte ok. O spun asta pentru ca am facut un ocol prin tara recent ( Timisoara – Brasov – Bucuresti – Timisoara) si nu am prins vreun controlor cu figuri.

5. Piesa de rezistenta. Daca vedeti 4 controlori prin Timisoara in genul tiganilor de la periferie, dati-mi un telefon. Pentru ca vreau sa le fac o faza sa isi manance zilele dupa asta.

Sunt sigur ca voi mai gasi eu multe de spus despre ei. Dar nu acum. Mai tarziu.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Controlorii..

  1. Pingback: Suparat, suparat.. | J. Mihai

  2. Pingback: Controlorii - II | Mariuskl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *