Copa America – runda 3 – o opinie

Nu am comentat prea multe despre Copa America 2011 în ultima perioadă, deşi am urmărit câteva din meciurile disputate în această competiţie.

Totuşi, după două etape (primul meci din cea de-a treia etapă se dispută chiar acum) situaţia e interesantă şi pot face câteva constatări.

În primul rând, Argentina şi Brazilia au remizat în primele 2 meciuri. Asta înseamnă că în ultimul meci se vor dezlănţui şi vor învinge, ceea ce le va asigura un loc în sferturi. Şi de acolo cred că vor merge mai bine, mai ales că sunt meciuri eliminatorii.

Uruguayul şi Paraguayul, celelalte două echipe care au fost sfert-finaliste la cupa mondială din Africa de Sud sunt în aceeaşi situaţie: 2 puncte după 2 meciuri.

Echipele care au impresionat până acum au fost, surprinzător, Columbia, Venezuela şi Peru. Dacă Peru şi Venezuela au beneficiat şi de adversari mai uşori, despre Columbia pot spune cu certitudine că sunt favoriţi la câştigarea competiţiei. Au în lot o grămadă de jucători foarte buni, sunt destul de bine organizaţi şi pentru moment au 7 puncte după cele 3 meciuri din grupe. În ultimul meci din grupă Columbia conduce cu 2-0 pe Bolivia, golurile fiind înscrise de Radamel Falcao, una din vedetele lor, alături de alţi jucători. O să spun despre câţiva dintre ei:

Cristian Zapata – Udinese (locul 4 în Serie A) – am înţeles din anumite surse că va merge la Villareal
Camilo Zuniga – Napoli (locul 3 în Seria A)
Mario Yepes – Ac Milan (deja legendă a fotbalului columbian)
Luis Perea – Atletico Madrid
Freddy Guarin – Fc Porto
Radamel Falcao – Fc Porto
Hugo Rodallega – Wigan
Dayro Moreno – Tijuana (va sună cunoscut nu, steliştilor ? )
Adrian Ramos – Herta Berlin

Ăştia sunt în general în lotul de bază. Dar pe lângă aceştia mai putem adăuga un Ivan Cordova (Inter), Juan Pablo Pino (Galatasaray), Victor Montano (a jucat la Montpellier în cel mai bun sezon al lor, sezonul 2009-2010), Fernando Uribe (Chievo).

Cert e că au o echipă bună şi au potenţialul de produce o mare surpriză la Copa America. Dacă o vor produce, rămâne de văzut.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *