Cum sa castigi un city-break la Istanbul ?

Pentru ca tot se apropie sezonul cald, ce-ar fi daca ti-ai face loc in program pentru cateva zile in Turcia intr-un city-break ? Ei bine, poti castiga un city-break la Istanbul de la Aerolines, acestia organizand in aceasta luna un concurs in care marele premiu este un city-break in cel mai important oras din Turcia. Pe langa acesta, mai poti castiga si trei trollere de voiaj de la Valigeria si un voucher de 300 de lei pentru zborul pe care ti-l doresti tu. In concurs puteti intra daca aveti un cont de facebook, are un regulament destul de clar incat sa nu fie incertitudini, iar pentru cei care se inscriu in concurs, numarul sanselor de castig creste odata cu numarul de taskuri rezolvate din cadrul acestuia.

istanbul-1

Tinand cont ca eu nu voi participa, singurul lucru cu care va pot ajuta e sa va faceti un itinerariu pentru viitoarea vizita in Istanbul. E un oras intins pe doua continente, asa ca veti avea suficiente lucruri de vazut, dar cele mai importante lucruri pe care eu le-as putea recomanda pentru o vizita in Istambul sunt:

– Catedrala Sfanta Sofia (Hagia Sofia) – a fost catedrala imperiului Bizantin, transformata apoi in moschee odata cu caderea Constantinopolului in 1453, astazi este un muzeu. Este o cladire impresionanta si cu siguranta trebuie sa o vizitati

– Palatul Topkapi este fosta resedinta a sultanilor, aflata pe o colina cu vedere catre Cornul de Aur, stramtoarea Bosfor si Marea Marmara, cu siguranta va oferi celor care vor merge acolo o priveliste deosebita asupra Istanbulului.

– Moscheile din Istanbul, numeroase de altfel, printre cele mai impresionante fiind Moscheea Albastra, Moscheea Suleymaniye si Moscheea Sehzade.

– Turnul Galata este un loc ideal daca doriti sa vedeti o panorama 360 de grade a Istambulului, turnul fiind situat in partea de nord a portului Cornul de Aur.

Si nici o vizita in Istanbul nu e completa fara o vizita prin marele Bazar, o locatie in care te pierzi, tinand cont de numarul de comercianti si de lucruri vandute (si negociate) aici.

Chiar daca nu castigi city-breakul pentru Istambul, poti ajunge acolo daca rezervi timpuriu bilete de avion ieftine cu Aerolines, putand economisi mai mult bani din pretul biletului, bani pe care ii poti cheltui vizitand in timp si alte orase. Si romanii din Moldova care isi doresc o vacanta in Turcia pot ajunge mai usor in aceasta tara, unele agentii avand oferte competitive pentru vacante la litoralul turcesc sau in Istambul.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *