Cum să încarci

Cum să încarci …. orice. Dar ca să fiu totuși la subiect, am zis să văd nițel pe google ce cauta lumea să încarce. Iar pentru primele 5-10 rezultate ofer și ceva soluții practice, în funcție de ce descopăr și eu. Sa începem.

Cum să încarci mai repede telefonul

Deși pe net sunt o gramadă de opțiuni pentru a îți încărca mai rapid telefonul, toate acestea îți vor reduce durata de viață a bateriei. Practic, există două soluții pentru a te asigura că bateria telefonului se încarcă mai repede decât în mod obișnuit.

1. Închide toate aplicațiile, treci telefonul pe modul avion și low-power bamode (nu la toate telefoane funcționează). Testele realizate au arătat că îți poti încărca telefonul cu până la 20 % mai repede în felul acesta.

2. Alege un încărcător potrivit și un voltaj mai mare. De exemplu, pe 5 W se va încărca ceva mai rapid decât pe 1 W (dacă încarci la masină), iar unele încărcătoare suport un amperaj mai mare, deci pot adauga mai multă energie într-o baterie într-un timp mai scurt. Ai însă grijă să nu folosești încărcătoare mai mari de 2 amperi, riști să îti prăjești atât încărcătorul, cât și telefonul (asta nu înseamnă că se va întâmpla, doar că e o probabilitate mai mare).

Cum să încarci corect bateria

Legat de încărcarea optimă a telefoanelor, e de cele mai multe ori recomandat să nu le lăsăm să meargă până la 3-5 % baterie, ci ca atunci când ajungeți cu bateria undeva sub 50 % să o încărcați petru o perioada măcar până la 80 %, poate chiar 90 % dacă puteți. Explicatia tehnică e că ionii lucreaza în mod constant si protejează bateria.

Și comparativ cu ce spun o grămadă de siteuri, nu e nici o problemă dacă telefonul stă la încărcat peste noapte, pentru că în general decuplează încărcarea atunci când ajunge la 100 %, iar dacă nu îl folosești, nu consuma aproape deloc baterie.

Personal, eu încarc telefonul când am undeva pe la 35 % și îl duc până pe la 90-95 %, asta dacă nu îl uit la încărcat. Bateria nu mi-a facut prea multe figuri până acum, în doi ani de utilizare.

Cum să încarci corect o baterie auto

Probabil unii dintre voi ați pățit asta odată. Ați uitat luminile de poziție sau radioul pornit prea mult timp, iar mașina nu a mai pornit. Fie pentru că bateria e slăbită și oricum ar fi murit în curând, fie s-a stricat alternatorul, fie a fost prea frig afara. Motive sunt multe pentru care bateria unei mașini poate să nu mai funcționeze.

Ar fi câteva soluții:

1. Cumpără o baterie noua (nu e extraordinar de scumpă, poti sa comanzi o baterie auto online). Dai bateria la schimb, primești una nouă și ai scăpat de problemă. Dacă ești în oraș, sigur e mai ușor să mergi la un magazin cu bateria veche și să plătești pentru una noua. Dacă nu ești în oraș și ești pe marginea drumului, rogi pe cineva să te ajute 10 minute să încarci bateria să pornești până în primul oraș.

2. La fel și în cazul alternatorului, doar că e recomandat să nu folosești energie electrică pe cât se poate până nu ajungi în primul service. Iar daca nu merge, chemi o platformă de tractări auto și te duc ei până în service

3. Daca ești în cazul în care râmâi pe marginea drumului, ar fi indicat să ai cabluri de încărcare la îndemână. Nu ai și pleci la drum lung ? Ar fi bine să îți cumperi. Iar dacă se întâmplă ceva, faci în felul următor: rogi persoana care te ajuta să pună mașina cât mai aproape de mașina ta (față în față). Ambele motoare trebuie să fie oprite, iar mașina care dă curent trebuie să aibă prima oară cablurile cuplate. Negru pe borna de minus, roșu pe borna de plus (așa vin majoritatea modelelor de cabluri de încărcare), prima oară la mașina care dă curent, a doua oara la mașina care primește curent. Porneste motorul, lasă minim 10 minute să se încarce, apoi decuplează cleștii de la masina care primește curent și tine-o pornită măcar jumate de oră ca să poată încărca bateria suficient.

Cum să încarci telefonul fără încărcător

Nu poți. Știu de soluțiile pe care le găsești pe internet legat de încărcarea fără încărcător, dar toate includ cablul usb….. care e parte din încărcător. E mai simplu să te duci la primul magazin mai mare și să dai 20-60 lei pe un încărcător de duzină.

Cât despre soluțiile de încărcare folosind energie ”din natura” (gen cu ceapa, suc de lămâie sau alte nebunii), nu îți încarci mai mult de 5-10 %, iar încărcarea e extrem de lentă. Mai simplu e să cari după tine o baterie externă de 10 000 W, suficientă pentru cinci încărcări full. Utilă dacă vrei să fii departe de civilizație și curent electric pentru vreo 5 zile.

Cum să încarci cartela

Pe scurt:

Vodafone

 • aplicatie: meniu – reîncărcă.
 • contul my vodafone – reîncărcare
 • apel la *100# – contul meu – reîncărcare
 • apel la *222 – departamentul relații cu clienții, ramura 12

Orange

 • cumpără un cod de reîncărcare, formează 222 și pune codul de reîncărcare, iar apoi apelează.
 • *122*cod de reîncărcare#, apoi apelează.
 • sună la 222, selectează meniu de reîncărcare si ascultă indicațiile.
 • din contul orange, cu plata online pe card
 • *100#, serviciul self care, ramura ”Reîncărcare” si urmezi instrucțiunile.

Telekom

 • online, cu cardul – direct pe siteul telekom, selectezi suma și urmezi instrucțiunile
 • cartele valorice, la *100# sau 1234
 • *135*codul de reîncărcare# urmat de apel, urmând să primești o notificare

Digi

 • online, pe site, cu cardul – direct pe siteul digi, selectezi suma și urmezi instrucțiunile
 • în magazine care au tonomate de plată gen Paypoint, Payzone, Mobile Distribution, Westaco sau Epin

Cum să te încarci cu energie pozitivă

Aici cred că e cel mai simplu. Faci ceva ce îți place.

Poți să încerci și diverse campuri de mindfulness și alte nebunii, dar din experiență proprie, când faci ceea ce îți place, te refaci mai ușor și ai mai multă energie. Fie că e vorba de făcut trenulețe sau de jucat o oră de tenis.

Mai ai nevoie să știi alte moduri de a încărca…. ceva ? Lasă un comentariu și o să încerc să introduc idee în postare.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *