Cum sa intretii cizmele imblanite

Atunci cand decidem cu ce sa ne imbracam si cu ce sa ne incaltam pe timpul iernii, trebuie sa avem in vedere si chestiuni ce tin de confort. Cizmele imblanite sunt o optiune pe care orice persoana trebuie sa o aibe. Aceste incaltari pot fi destul de grele, insa in cazul in care locuiti intr-o zona friguroasa sau in cazul in care trebuie sa petreceti mult timp in aer liber, se vor dovedi cea mai buna alegere. Intretinerea cizmelor imblanite trebuie sa se faca regulat, asa ca va vom da cateva sfaturi utile.

Asa cum exista reguli pentru intretinerea hainelor, exista si reguli pentru intretinerea pantofilor. De obicei vom gasi scrise aceste reguli pe eticheta. Imediat dupa ce achizitionam o pereche de cizme imblanite ar trebui sa citim aceste instructiuni. Daca le vom respecta, vom avea posibilitatea sa le utilizam o perioada mai lunga de timp.

In general regulile de intretinere depind de tipul de material utilizat pentru a confectiona partea exterioara a cizmelor. De cele mai multe ori, este indicat sa evitam purtarea cizmelor in medii umede. Totusi este destul de dificil sa urmam acest sfat. Asa ca ar fi de preferat sa avem mereu in geanta cateva servetele pentru a sterge cizmele imediat dupa ce acestea s-au udat. O alta optiune este sa utilizam produse de ingrijire care protejeaza cizmele impotriva infiltratiilor cu apa. In magazine veti gasi creme speciale, atat pentru cizmele din piele, cat si pentru cele din piele intoarsa. Intretinerea cizmelor imblanite trebuie sa se faca si pe interior. Din fericire in magazine veti gasi o multitudine de produse, in special spray-uri.

Cizmele imblanite sunt in special sensibile la apa. Tocmai de aceea este indicat sa evitati cu orice pret umezirea lor pe interior. Una din cele mai bune metode este sa achizitionati cizme imblanite de la producatori de incredere. Daca doriti o pereche de cizme pe care sa va puteti baza cativa ani, atunci unele cu un design simplu sunt cea mai buna alegere.

Guest post by Oana

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *