Cum sa iti alegi becurile intr-un apartament

becuri-economice

Acum mai bine de un an si jumatate m-am mutat intr-un apartament nou pe langa Bucuresti. A fost o mutare buna, zic asta si acum, pentru ca e un loc linistit cu curte interioara, departe cumva de agitatia orasului, dar totodata aproape de oras si de ceea ce am eu nevoie. Si de A1, pentru ca in 5 minute pot fi pe autostrada.

Cert e ca m-am mutat intr-o locatie noua, undeva putin mai in spate, mai departe de strada si din pacate putin mai intunecat, asa ca in timpul zilei trebuie sa am unul sau doua becuri aprinse prin casa.

A fost de fapt printre lucruri care a trebuit sa le schimb prin casa, pentru ca dupa prima luna mi-a cedat un neon si doua din becurile din bucatarie. Asa ca m-am decis sa fac cateva schimbari prin casa la capitolul becuri. Am fost intr-un magazin de bricolaj si am cautat niste becuri economice pentru lustre (Phillips, am eu o manie de-a mea ca la capitolul becuri si electronice sa imi iau ceva de la Phillips, pentru ca sunt destul de bune). Daca am reusit sa gasesc becuri mici economice la preturi bune, legat de neoane situatia a fost diferita in acel magazin. Asa ca am fugit la Auchan si am ramas surprins de faptul ca Phillips are neoane mai ieftine ca o companie no name. Si nu era nici o reducere. Asa ca am luat doua, ca sa inlocuiesc si neonul din baie (aveam un neon in baie si in bucatarie, cel din bucatarie se arsese).

Cat despre putere, e de 20 W, lumineaza suficient de bine (tinand cont ca am doua becuri care se aprind) si din fericire nu a trebuit sa le schimb de mai bine de un an si ceva. Daca vrei sa alegeti un bec bun, puteti sa mizati linistiti pe Phillips-urile economie, pentru ca isi fac treaba.

Daca esti insa un depozit si nu ai decat un soclu de bec la dispozitie, e mai bine sa iti iei un bec halogen tip lumanare, pentru ca vei avea lumina mai puternica pentru un spatiu mai intunecat. Dar pentru o locuinta e suficient cu becuri economice, mai ales daca aveti si ferestre pe care intra mai multa lumina naturala.

Voi ce becuri va alegeti pentru locuinta voastra ? Conteaza marca, faptul ca e economic sau halogen ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *