Cum scapi de raul de masina, avion, mare….

Cand eram mai mic, inainte sa incep sa calatoresc masiv cu microbuze, autobuze, troleibuze si orice cu ….. era sa zic “buze” la final, dar nu cred ca ar fi sunat prea bine in anumite circumstante. Hm, hm, revenind. Inainte de a calatori cu diverse autobuze, aveam si eu ceva rau de masina. Nu eram obisnuit cu ele. Dar dupa vreo 2 saptamani de naveta Uricani – Petrosani, totul s-a schimbat, imi era ok pe masina si acum nu mai am probleme. Insa stiu ca sunt persoane care inca mai au problema asta si circula foarte rar cu masina sau cand circula trebuie neaparat sa stea in fata.

Asta se poate intampla din mai multe motive. Unii nu vad drumul si faptul ca se misca cu o viteza necontrolata le provoaca raul (am auzit si varianta asta), faptul ca se balanseaza de pe o parte pe alta le da stari criminale de greata (mai ales pe mare), unii au probleme cu aerul inchis din masian (mai ales daca e o un microbuz) iar altii pur si simplu nu se pot urca in masina sa mearga prea mult pentru ca incep sa sufere.

Prima varianta, si una simpla, e sa deschizi geamul. O gura de aer curat oricand ajuta. Partea proasta e ca daca deschizi iarna geamul, e frig ca naiba. Si in plus vei avea cel putin 5 babe care au probleme cu curentul.

O alta varianta ar fi sa mancati putin inainte de a pleca la drum. Ajuta mult sa ai ceva in stomac cand calatoresti. Motivul nu il cunosc. Un alt lucru bun e sa bei ceva acidulat sau sa mananci o portocala sau o lamaie (sau ceva citrice), pentru ca, foarte simplu spus, te fac sa ragai si iti reduc senzatia de greata si ameteala.

A treia varianta ar fi sa stati cat mai in fata. Ajuta mult sa vedeti pe unde mergeti, va mai calmeaza si senzatia de ameteala.

A patra varianta ar fi medicamentele. Intrebati medicul sau farmacistul de medicamente anti rau de masina, avion, mare etc. Sigur au ceva idei.

A cincea idee merge in cazul in care aveti ceva rau de medicamente sau nu doriti sa luati prea multe medicamente. E demonstrat stiintific (asta inseamna la Mythbusters) ca ghimbirul ajuta enorm la raul de mare si la raul de miscare. Deci, provizii de ghimbir inainte de calatorii.

Sper ca sfaturile astea sa ajute pe cei care au inca probleme in a merge la un drum mai lung cu masina sau avionul din cauza raului care il provoaca aceste calatorii.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *