Cum se fac analizele medicale

Analizele medicale sunt destul de complexe si ar trebui efectuate periodic de orice persoana, cel putin o data pe an si sunt utile pentru depistarea unor posibile afectiuni. Odata ce iti faci periodic analizele, ai sansa de a descoperi o afectiune din timp pe care ai putea sa o tratezi mult mai usor.

Analizele sanguine sunt o metoda destul de utila pentru observarea sanatatii unei persoane si pentru descoperirea unor anumite boli. In plus, prin recoltarea unor probe de sange se poate determina grupa de sange si rh-ul pe care il ai. Sistemul de analize de sange este foarte larg si poti determina orice substanta ce este in sangele tau. Spre exemplu poti determina nivelul de glicemie, al leucocitelor, trombocitelor, al lipidelor, etc. Toate aceste teste pot fi efectuate intr-un centru medical dotat cu un personal bine calificat sa recolteze probele si care poate sa determine ceea ce se intampla cu organismul tau.

Procesul de determinare a concentratiei de glucoza din sange presupune masurarea glicemiei si poate fi masurat fie prin procesul clasic prin luare de sange, fie printr-o intepatura in varful degetului. In acest caz, pe banda reactiva se pune o picatura de sange, iar masurarea glicemiei se va obtine prin compararea culorii pe care ai obtinut-o cu o scara specifica de culori.

Fiecare buletin de analize medicale are datele specifice pacientului si poate ajuta la aflarea unor afectiuni de care pacientul poate suferi. Cu cat analizele sunt facute mai des pe parcursul unui an, cu atat pacientul isi poate monitoriza starea pe care o are odata cu evolutia unor afectiuni posibile. Totusi, acestea pot fi tinute sub control si sub atentie speciala, astfel ca pacientul poate scapa de o afectiune usoara pe care o are. De aceea este recomandat ca analizele sa fie cat mai precise si mai bune.

Guest post by Alin

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *