Cupa Africii 2013 – etapa 2

Dupa o prima zi in care cele doua meciuri de 0-0 m-au facut sa ma gandesc la meciuri mai bune din Liga a 3 a romana, urmatoarele zile au adus intr-un final si niste meciuri mai bune. Ghana si Republica Democrata Congo au oferit un meci cu 4 goluri, scor 2-2 in primul meci al zilei, urmand ca seara sa vedem o victorie relativ usoara a Mali-ului impotriva Nigerului, scor 1-0.

In grupa C am avut o noua zi plina de egaluri. Mai exact de rezultate de 1-1. Zambia si Etiopia respectiv Nigeria si Burkina Faso s-au intalnit in meciurile acestei grupe. Nigeria a pierdut victoria chiar daca a avut o gramada de ocazii, inexactitatile din aparare i-au costat 2 puncte. Campionii din Zambia au scos doar un egal cu Etiopia (1-1) si au nevoie de macar un punct in urmatorul meci cu Nigeria, foarte important pentru ei.

In Grupa D am vazut o victorie grea a Coastei de Fildes, 2-1 impotriva statului Togo, goluri marcate de vedetele ivorienilor – Gervinho si Yaya Toure. Acestia spera ca intr-un final sa castige Cupa Africii cu aceasta generatie extrem de talentata.

In celalalt meci al grupei am vazut cel mai frumos gol de pana acum al competitiei, o executie fantastica a tunisianului Msakni, fix in vinclu de la 25 de metri, minge frumos plasata in partida impotriva Algeriei.

Iar dupa aceste meciuri, a inceput si etapa a doua. Etapa in care s-au jucat pana acum 3 meciuri, iar al patrulea e in desfasurare acum, pe Eurosport.

Ieri, in grupa A, Africa de Sud a invins usor Angola, scor 2-0, in timp ce Maroc a remizat cu I-le Capului Verde, o formatie foarte buna si echilibrata. Nu am mai vazut de mult o formatie africana sa joaca atat de bine tactic mingea ca cei din Capul Verde. Ei si marocanii se bat pentru locul 2 in grupa in acest moment, zic eu, chiar daca toate cele patru formatii au sanse de calificare.

Astazi, am vazut o victorie a Ghanei impotriva Mali, scor 1-0, printr-un gol marcat de Wakaso Mubarak din penalti in minutul 38. In celalalt meci al grupei se infrunta chiar in acest moment Niger si Republica Democrata Congo, scorul fiind acum, in minutul 56, de 0-0.

Se pare ca odata cu golurile venite in competitie a venit si nitel de spectacol. Consider insa in continuare ca aceasta Cupa a Africii este mai slaba ca cea din 2010. O sa trebuiasca sa fie niste partide extrem de bune in urmatoarele etape si in fazele eliminatorii ca sa imi schimb parerea.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *