Cupa Africii, runda 2

Am reusit sa urmaresc mai multe meciuri din cupa africii in ultimele zile. De fapt am ratat doar 2 meciuri din cele 8 care au fost difuzate pana acum pe eurosport: Malawi – Algeria si Camerun – Gabon, ambele mari surprize. Incep sa cred tot mai mult ca nu conteaza atat de mult ce fotbalisti ai, cat timp ii pui bine in teren.

Mi s-a dovedit asa chiar in aceste meciuri de la cupa africii, in special in meciurile pe care nu am apucat sa le vad integral. Doua favorite la castigarea competitiei au pierdut in fata unor echipe mai slabe din punct de vedere al lotului, dar cu o mai buna organizare tactica.

Malawi a depasit o Algerie obosita si cu jucatori cu capul in nori dupa calificarea la mondiale, Camerunul nu a reusit de multa vreme sa se ridice la un rang mai inalt, cu toate ca au jucatori sunt mult prea individualisti. Nici de Gabon nu pot zice ca e mult mai organizata, dar cel putin la ei au doar vreo 2-3 vedete si probabil se joaca in general pe ei, restul respectandu-si indicatile tactice si locul pe teren. Ca tot vorbeam de vedetele Gabonului, una dintre ele a si marcat azi, in meciul castigat cu 1-0 de gabonezi, mai exact Daniel Cousin.

Pana acum destule surprize la cupa africii, poate chiar prea multe, te intrebi uneori daca nu e inversata ierarhia. Cert e ca pana acum toti portarii de la cupa africii sunt jalnici, cel putin in meciul dintre Mozambic si Benin, terminat 2-2, am vazut niste interventii care i-ar face ciudosi pe toti goalkeeperii din videoclipul asta.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *