Cupa de Table Roportal.ro – Bucuresti

cupa-table-bucuresti

Pasionati de table din Bucuresti: uniti-va! Aveti o competitie de table numai buna sa va testati talentele la dat 6:6. Cupa de Table Roportal.ro este organizata in Bucuresti la Restaurantul Atlantic de pe strada Drumul Sarii, nr. 8 (aproape de intersectia cu Bulevardul Ghencea si Calea 13 Septembrie, langa Liceul Ion Barbu) in data de 28 Septembrie 2014. Pica duminica, asa ca e zi libera si puteti ajunge.

Se lasa si cu premii, evident. Tocmai de aceea va fi si o taxa de 30 de lei pentru inscrierea la acest concurs. Aceasta taxa se achita intre 10:00 si 12:00 la locatie, mai precis Restaurantul Atlantic.

Primii trei clasati vor obtine si premii in bani: Locul 1 – 500 Lei, Locul 2 – 300 Lei si Locul 3 – 200 Lei.

Daca aveti nevoie de alte informatii: 0723 079 866 – Peter Bahuczki.

Cum se joaca ?

Sistemul de joc e cu 5 partida, cu fiecare partida jucandu-se pana la 5 puncte, martz-ul fiind 2 puncte, linia 1 punct, fara linie si martz tehnic. Cel mai important, fara sistem eliminatoriu.

Regulamentul Cupei de Table Roportal.ro este urmatorul:

1. Competitia este organizata de Asociatia Peter Sport si se desfasoara in sistemul elvetian de joc, cu un numar de 5 partide. 
2. Fiecare jucator va primi o legitimatie, pe care vor fi trecute: numele, prenumele si numarul legitimatiei. 
3. Jucatorul este obligat sa detina legitimatia pe tot parcursul competitiei.
4. Regulile sunt stabilite de catre organizatorii competitiei.
5. Inainte de aflarea adversarilor, nici un participant nu se va afla asezat la mesele de joc.
6. Extragerile la sorti se vor face in mod public si corect de catre organizatori.
7. Dupa aflarea adversarului, jucatorii se vor aseza la masa de joc indica de catre oficiali.
8. La finalul jocului, ambii participanti se vor ridica de la masa si vor preda foaia de joc.
9. Fiecare linie incepe astfel: ambii jucatori arunca cate un zar, cel care are zarul mai mare joaca combinatia formata din zarul sau si zarul adversarului (Ex: jucatorul A arunca 5 Jucatorul B arunca 3, jucatorul A joaca 5/3). Daca zarurile sunt egale se repeta aruncarea, pana la departajare.
10. Zarurile raman pe tabla pana ce adversarul efectueaza mutarile. Dupa ce isi ridica zarurile de pe tabla, oponentul poate juca la randul sau. Zarurile aruncate trebuie sa atinga, obligatoriu, unul din peretii tablei.
11. Se aplica regula “piesa atinsa, piesa mutata”. Jucatorii nu pot reveni asupra mutarilor. 
12. Pull-urile scoase din joc se pun in mod obligatoriu pe masa, nu se tin in mana. Zarurile sunt valabile numai daca raman pe tabla, in pozitia asezat dupa aruncare(aruncarea nu se repeta daca un zar ramane pe pull).
13. Se joaca ambele zaruri obligatoriu, intai zarul cel mare (in cazul in care se poate efectua doar una din mutarile date de zaruri).
14. Jucatorul care nu se prezinta la masa de joc in termen de 15 minute de la ora programata pentru joc, este penalizat prin pierderea meciului. 
14 A. Jucatorii au dreptul la 5 minute de pauza, doar in conditii speciale (nevoi fiziologice, probleme deosebite de sanatate) cu aprobarea organizatorului de concurs; la fiecare 5 minute, de intarziere se penalizeaza cu pierderea unui punct de meci(o linie).
15. Nu exista limita de timp pentru disputarea unui meci, dar mutarile se fac in timp rezonabil, pentru a nu deranja adversarul si competitia.
In cazul in care un participant va considera ca adversarul sau ,,trage de timp” , va chema un oficial la masa sa. Daca se constata de catre oficial ca respectivul jucator incearca sa incetineasca ritmul partidei si implicit al competitiei, poate fi sactionat prin eliminarea din competitie.
In acest caz adversarul celui sactionat va castiga partida cu 5-0.
16. Primii clasati vor fi premiati, conform deciziei organizatorilor, care guverneaza activitatea jucatorilor de table participanti la concurs.
17. Taxa de inscriere in concurs se stabileste de Asociatia Peter Sport si nu este returnabila.
18. Jucatorii eliminati, retrasi sau absenti, pierd dreptul de a recupera taxa de concurs si dreptul de a mai participa la etapa in desfasurare.
19. Premiile se ofera numai jucatorilor care fac dovada legitimatiei de joc si a buletinului.
20. Contestatiile se analizeaza si se rezolva pe loc, pentru a nu intrerupe concursul.
21. Fumatul in timpul jocului nu este permis.
22. Concursul se va desfasura intr-o atmosfera de fair-play, cinste si corectitudine.
23. Jucatorii sunt rugati sa respecte si sa ceara altora sa se respecte orarul prestabilit;
24. Adversarii nu au dreptul sa se deranjeze verbal sau fizic in timpul desfasurarii partidei.
25. Jucatorii sunt rugati sa informeze organizatorul inainte de a parasi locul unde se desfasoara tumeul, in cazul retragerii din competitie;
26. Jucatorii sunt rugati sa asigure o atmosfera de fair-play;
27. Jucatorii sunt rugati sa coopereze pentru a descoperi orice incorectitudini.
28. Comportamentul inadecvant a concurentilor fata de organizatori, adversari si sponsori, va fi penalizat cu excluderea definitiva din competitie.
29. Dupa incheierea partidei jucatoriii au urmatoarele obligatii:
– fiecare jucator sa semneze foia de joc si sa o complecteze dupa indicatiile organizatorilor, iar apoi cand o preda sa astepte pana un oficial al competitiei a confirmat ca datele inscrise sunt corecte;
– la masa de joc jucatorii nu au voie sa lase dezordine (mizerie pe masa si langa, scaunele nearanjate sub masa) sau puluri pe masa.

Ok, probabil ca nu ati citit tot regulamentul, dar daca veti merge la competitie, cu siguranta veti auzi mare parte din el.

Startul competitiei se va da incepand cu ora 12:00.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *