De-ale recensamantului..

Ieri (parca), intr-o zi ploioasa de toamna tarzie, a venit vremea recensamantului si in localitatea in care locuiesc. Toate bune si frumoase, am raspuns concret la toate intrebarile normale de-ale lor, exceptand rubrica cu religia, in care am zis ca nu declar nimic, pentru simplul motiv ca eram maicamea prin zona si nu aveam chef de scandalul ei. Probabil ca nu m-as fi trecut ateu, asta ar fi insemnat sa nu crezi in nimic.

Dar asta nu inseamna ca am vreun zeu caruia sa imi dedic parte din timp. Tin totusi sa cred ca legile astea random ale naturii nu sunt tot timpul asa si vreau sa aflu de ce. Asta inseamna aflarea de dovezi pentru dovedirea unei teori. Momentan nici una din religile de pe glob nu are vreo dovada practica a zeului lor, astfel incat poti zice ca sunt fara zeu. Si ma simt extrem de bine asa, astfel inca voi continua pe aceeasi linie. Respect oamenii care merita indiferent de religia lor, dar ii dispretuiesc pe cei care vor sa o bage cu forta in tine.

Facand o mica paranteza, cateva chestii din formularul de la recensamant au fost destul de neclare, mai ales cele legate de locul de munca. Unde optiunile erau formulate destul de ciudat, atat de ciudat incat si recenzorul a spus ca sunt formulate ciudat. Are sens, nu ?

Sunt curios de rezultatele recensamantului si sper ca ele sa reflecte realitatea pe care majoritatea o stim. Mai precis ca nu suntem 23 de milioane de persoane in Romania, ca numarul tiganilor e in crestere si al romanilor in scadere. Din nefericire…..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *