De ce nu se poate onora un contract?

Via gramo am gasit un articol al lui Adrian Ciubotaru in care din nou apar nerespectari are clauzelor contractuale. Sa zicem ca am avut experienta cu anumite persoane in legatura cu asa ( la mine a fost intr-un fel munca pe degeaba). Asa ca imi permit sa imi arat dispretul fata de editura respectiva si fata de frazele spuse lui Adrian.

Nu inteleg cat de dus cu pluta trebuie sa fii sa spui ca, citez:

A spus (fluturând dispreţuitor cu hârtiile din mână) că nu există niciun contract. Mi-a spus că nu pot dovedi ca am semnat ceva cu ei.
După spusele lui, contractul e fals, iar eu l-am semnat cu nişte oameni care nu reprezentau editura şi de unde ştie el că eu n-am adaugat rânduri în contract? Cum pot eu dovedi că în sediul lor există un contract semnat cu mine?

In primul rand, daca ai pus stampila firmei si ai semnat un contract, il tii de el pana il reziliezi, conform clauzelor. Daca ai tupeul sa spui asta inseamna ca vrei sa vizitezi pe veci cimitirul ( in cazuri extreme) sau sa stai in spital cel putin o luna ( binenteles, nu spun ca Adrian ar lua una din aceste masuri).

A doua chestiune care m-a surprins e ca toate firmele care au probleme de genul baga imediat efectul crizei. Nu am inteles ceva. Daca e criza ti-au picat ochii, ti s-au autoamputat maine si picioarele de nu mai poti lucra ? Pana la urma lucrul ala iti aduce un profit, chit ca e el mai mic. Asta e faza intr-o afacere, iti asumi riscuri.

Binenteles, ca in toate cazurile de genul, a venit si un raspuns de la cineva de la editura ( probabil ). Subliniez si de aici cateva fraze:

ai primit chiar un avans de 200 RON pentru aceasta carte, practica nemaintalnita pe piata editoriala din Romania

Prima chestie pentru defaimare si autoapropiere pentru cauza ta. Introdu un motiv financiar incat sa il faci pe el tipul rau.

ma intreb de ce vreunul din textele tale n- a aparut niciodata in aceasta publicatie de nisa daca intr- adevar esti atat de bun

Nu am inteles de ce trebuie neaparat sa apara. Daca era primul text si era chiar bun ? Altii poate scriu de ani buni, sunt publicati, dar multi sunt niste dezastre in materie de literatura ( asa zis moderna ).

Am vazut ca te mandresti cu acest statut de blogger, de liber- cugetator, si voiam sa- ti sugerez o tura prin blogosfera romaneasca si sa vezi cata lipsa de calitate este in aceasta blogosfera si cum toate pitzipoancele si toti emotivii au impresia ca fac literatura.

A spus “liber cugetator”. Poate de aia suntem noi mai buni ca multi altii. Pentru ca spunem lucrurile pe fata, cu bune si rele. Cat despre bloggeri, ei nu fac doar literatura, ei discuta deschis despre lucrurile de zi cu zi si le spun in fata, nu ca alti pupincuristi din presa care ascund destule pentru bani.

Commentul acesta a fost scris ca sa- ti dai seama ca de fapt oamenii normali nu prea au timp sa intre in polemici cu oameni fara principii care datorita democratiei de care ne bucuram din pacate cu totii, abuzeaza scriind peroratii nesfarsite cu vome ale cugetului propriu

Aici prefer sa nu comentez definitia de oameni normali. Ea poate se considera modelul perfect al omenirii.

Aici e vorba in general de firme sau edituri ceva mai mari care dupa o vreme se cred buricul pamantului si incep sa nu isi mai respecte munca. E o chestie care te scoate exagerat de mult din sarite, cand vezi ca anumite firme/edituri isi bat joc de tine intr-un asemenea hal.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “De ce nu se poate onora un contract?

  1. Adrian Ciubotaru says:

    Mersi de reactie, pasajele pe care le-am citat către final aparţin cuiva din interiorul editurii, într-adevăr.
    A menţionat suma avansului, iar eu nu spusesem nicăieri acest lucru. E clar că ştia mai multe:)

    Am găsit avocat şi-am să-i dau în judecată rău de tot!

  2. Dianora says:

    Ador când cei care o comit, şi încă urât de tot se atacă atât de frumos! Dar nu ai ce să le faci, în mintea lor tu vei fi mereu infractorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *