Departamentul electric de la Renault e de pe altă planetă

Intro scurt: eram pregătit să plec într-o duminică pe drum și fix înainte să plec îmi zice cineva: vezi că ai pozitia arsă pe stânga. Fiind duminică, -3 grade și un pic chior de somn, am zis că nu am chiar acum răbdare de așa ceva, o programez câteva zile mai târziu la service și văd eu ce fac. Mna, nu e chiar ok, dar nu e capăt de țară dacă nu ai o poziție cât mergi la drum. Era mai grav dacă n-aveam faza scurtă.

În fine, vine ziua în care ajung într-un final în service și verdictul e ciudat: becul de poziție efectiv s-a topit pe interior. Mna, happens, hai să îl scoatem și să punem altul / să verificăm priza, să nu fie issue-uri.

Soclul prin care intră curent părea a fi ok, hai să văd cu becul.

Nici o șansă. Cum becul era topit cu totul, nu avea nici o variantă practică de a scoate doar becul ars din soclu, a trebuit să comand un far nou cu totul (o adevărată plăcere dpdv financiar). În fine, dacă altă soluție nu am, asta este.

Comand farul, ajunge astăzi, încearcă să îl schimbe, ei bine, suportul pe care stătea becul de poziție nu a venit cu farul. Cum amar, nu stiu. Cert e că pentru a lega becul de soclul de curent, mai ai o tâmpenie care nu vine cu farul nou.

Iar acea componentă vine doar separat, pe comandă în 5-7 zile lucrătoare. Ffs.

Deci degeaba am schimbat farul, tot merg fără poziție până vine acea piesă intermediară. Care e vreo 120 de lei. Si vine de la Nissan. Pentru că Renault are acea piesă doar pe original si costă 240 de lei. Cât juma de far.

WTF Renault. Pe lângă faptul că sunteți plini de probleme electrice, mai și frecați clientul cu bucăți de piese în loc să dați piesa întreagă.

Ca să ne înțelegem, nu e prima oară când am probleme pe electric cu Renault. Becurile pe interior nu merg, firele care merg către becurile din spate s-au tăiat undeva pe traseu totally random și nu mai am becuri.

Iar la un Clio mai vechi pe care l-am avut, aceeasi problemă cu firele, efecti s-a tăiat legătura din firele care mergeau la becurile pe față. A trebuit să demontez jumate de mașină să rezolv problema, adică să ajung la fire și să le lipesc cumva să meargă.

N-am mai testat de mult un Renault ceva mai nou, aka de la 2017 în sus, dar sunt curios pentru cei care au avut mașina măcar vreo 3-4 ani, ați avut probleme similare la nivel de fire / electric cu Renault vostru ? Aș fi curios să văd cam care sunt cele mai frecvente probleme de care ați dat.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *