Despre acidul folic

Citesc din ce in ce mai multe lucruri legate de vitamine si minerale. Daca la minerale e de asteptat sa fie foarte importante, la vitamine e destul de interesant sa vezi cum lipsa unei vitamine poate avea niste efecte teribile asupra organismului (cum e cazul tiaminei).

Totusi, astazi nu vorbesc despre tiamina, ci despre acidul folic, o vitamina hidrosolubile, vitamina care se gaseste in general in drojdia de bere (nu din bere), ficat si frunzele zarzavaturilor (in general aici). Partea proasta a acestei vitamine este ca se distruge cam usor si e cam nasol cu asimilarea ei de catre epileptici. E foarte buna pentru gravide chiar si in doze ceva mai mari (mergeti totusi la medic pentru recomandari). Cert e ca e destul de importanta si in lipsa ei sunt destule simptome ca aAnemia, extenuarea, astenia, durerile de cap, sincopele, paloarea, limba rosie dureroasa, diareea, slabirea, irascibilitatea, pierderea treptata a memoriei, agresivitatea, paranoia…. si le-am enumerat pe toate.

Cert e ca am lasat un link despre acidul folic mai sus pe care il recomand sa il cititi.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *