Detartraj regulat pentru o dantura mai sanatoasa

Recent am trecut din nou pe la medicul meu stomatolog, pentru a imi repara stricaciunea cauzata de maseaua mea de minte. Mai pe scurt, anul trecut maseaua mea de minte si-a facut de cap si mi-a tot impins dantura inspre interior, pana cand intr-un final am reusit sa scap de probleme…. scotand-o. Dar din pacate mi-a cauzat o multime de probleme si dupa, pentru ca dantura s-a dus prea mult intr-o parte, iar parte dintr-o plomba a fost stransa prea tare, iar intr-o zi, cand mancam linistit un strugure, am muscat dintr-un sambure, iar acesta a crapat. Alaturi de o bucata din plomba.

Asa ca zilele trecute mi-am facut o programare pentru rezolvarea acestei probleme, ceva mai delicata si care a necesitat mai mult timp de lucru, iar daca tot am trecut pe acolo, am zis ca e timpul sa imi fac si un detartraj mai serios pentru ca au trecut mai mult de 6 luni de la ultima operatiune.

Detartrajul nu e chiar una din operatiunile mele favorite, sa fiu sincer, iar asta pentru ca de multe ori am si gingiile inflamate. Iar asta inseamna ca simt destul de intens aparatul respectiv. Dar stiu ca este un proces necesar atunci cand mergi la stomatolog, motiv pentru care ma gandesc ca 15 minute de usoara durere merita.

Detartrajul se cam face odata la 6 luni, dupa cum am auzit de la mai multi medici stomatologi, dar daca nu il faci nu e capat de tara. Problema cu tartrul e ca in timp sa aduna si ajunge sa cauzeze anumite iregularitati la nivelul maselelor, iar acestea se deformeaza usor.  Nu mai vorbim de faptul care acestea pot duce in timp si la alte probleme la dinti sau la gingii (nu doar carii), asa ca e mai bine sa facem un detartraj regulat ca sa prevenim aceste probleme.

Oricat de mult am urâ acest procest.

 

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Detartraj regulat pentru o dantura mai sanatoasa

  1. Gabriel says:

    Este bine sa facem macar o data pe an un detartraj, pentru ca in acest fel putem avea o dantura frumoasa si sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *