Dezvoltarea Girocului – câteva observații

De ceva ani, stau undeva aproape de Giroc. Suficient de aproape încât să observ modificările din zonă. Dacă n-ai mai trecut de vreo 5 ani prin zonă, o să observi niște diferențe semnificative.

Prima e că Girocul s-a unit cu Timișoara. E o bucată de 100 de metri care desparte efectiv Timișoara de Giroc în care mai e teren liber, dar în care se vor construi în curând niște case / blocuri (nu e încă foarte clar asta).

Prețul terenurilor din zonă a crescut considerabil, lumea preferă să vină în partea aceasta a Timisoarei în special datorită infrastructurii decente, a aerului ceva mai curat, a locurilor de joaca si de recreere și a prezenței suficientor magazine incat sa nu simti ca esti “la tara”.

Drept e, supermarketuri precum Lidl, Profi sau Carrefour s-au hotarât să deschidă magazine în zonă în special datorită numarului mare (si care continua sa creasca de la an la an) de locuitori.

Conform ultimelor statistici pe care le are primăria, în comuna Giroc (incluzând și Chișoda) locuiesc undeva la 15 000 de oameni, cât un orașel. Mare parte din aceștia lucrează în Timișoara și au decis că mutarea în Giroc e un pas potrivit.

De ce ar fi consideră oamenii asta ? Pentru că se uită la viitor. Se uită și văd că Giroc și Chișoda vor avea o mulțime de beneficii (pozitionare, taxe, infrastructura) în următorii ani.

Centura Sud va trece în apropiere de Giroc și Chișoda (cu intersecții pentru fiecare sat), iar asta face ca oamenii să încerce să se mute cât mai aproape posibil, pentru că un astfel de drum îi ajută pe oameni să ajungă spre orice loc de muncă din partea de est sau de nord a orașului.

În plus, ambele sate sunt foarte aproape de râul Timiș și pădure, având și o pistă de biciclete și drum până acolo. Unii cetateni încep deja să se mute cât mai aproape de pădure (și implicit de centura), alegând să cumpere apartamente in Giroc undeva mai departe de centrul aglomerat deja al satului și mai aproape de pădure.

Girocul și Chișoda se dezvoltă semnificativ, parcelele se vând în mod constant peste tot (deși prețurile actuale sunt destul de piperate pentru cineva la început de drum). O soluție ar fi să iei direct un apartament sau o casă, ajungi de multe ori cam la acelasi cost, dar fără bătăile de cap clasice pe care le ai cu constructorii (nu toti neaparat bine intentionati)

Variante încă sunt, pentru orice dorește să se mute, mai e încă suficient spațiu de dezvoltare. Personal cred că ar trebui să avem mult mai multe zone verzi între batch-uri de case, pentru a oferi locuri de relaxare pentru cetățenii comunei.

Pentru că pentru moment nu avem prea multe zone verzi în interiorul comunei și nu văd încă nimic planificat legat de asta.

Ar mai fi multe de spus, poate acest articol va avea și o parte a doua.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *