Dispozitivele smart ale anului 2019

Inspirat de acest articol, am zis să fac și eu o trecere în revistă a dispozitivelor electronice (sau nu) care vor apărea în acest an. Pare a fi un trend similar cu cel de anul trecut, cu multe dispozitive care folosesc algoritmi programați pentru A.I. și care evident, intră în mai multe sfere.

De altfel, inteligența artificială e prima pe lista lor, cu dispozitive precum Echo(Amazon) sau Home (Google) care să înglobeze cât mai multe alte dispozitive smart. De altfel, Google și-a triplat spațiul la acest târg, iar oamenii se așteaptă ca aceștia să prezinte o mulțime de dispozitive smart interesante.

Dispozitivele electronice care permit acces facil la diverse dispozitive sunt și cele mai vulnerabile, pentru că trebuie în mod constant să fie conectate la internet, iar hackerii caută se exploreze orice vulnerabilitate. Motiv pentru care routerele si dispozitivele de retea cu protectie antivirus și malware sunt la mare căutare în acest an. Dispozitive precum Eero Plus sau Netgear Armor vor fi probabil dorite de vizitatori, dar puțin probabil să ajungă în România anul acesta, mai ales că sunt versiuni de top ale acelor dispozitive.

Tehnologia 5G e în dezvoltare în SUA, și anul trecut era, dar din diverse motive nu s-a dezvoltat foarte eficient. Anul acesta Verizon a anunțat că multe din orașele mari vor avea tehnologia disponibilă, iar Apple și Google probabil vor scoate update în curând pentru ca telefoanele actuale (generațiile mai noi) și telefoanele ce vor urma să reușească să se folosească de acestă tehnologie.

Sincer, in România se tot amână implementarea acestei tehnologii, multe din licitațiile pentru distribuirea licențelor 5G fiind amânate anul trecut. Probabil că în 2020 se va da drumul la aceste licențe, așa că mai avem de așteptat.

Tot în articolul acesta se vorbește despre VR, mai precis că e ”overhyped”. Personal, cred că vom avea o serie interesantă de software pentru astfel de dispozitive și producatorii de dispozitive VR vor încerca să le facă ceva mai mici și mai accesibile.

Iar la final, tot la capitolul overhyped, self driving cars. E o poveste întreagă cu ele, dar probabil că nici anul acesta nu vom avea un avans considerabil, dat fiind vidul legislativ care ar putea face asta o realitate.

Mai degrabă sunt entuziasmat de noile mașini electrice, dar și pentru acestea e nevoie de un alt articol.

Ce așteptați voi să iasă anul ăsta ? Indeferent că e legat de tehnologie au ba.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *