DJ 706 (Brad) Tebea – Ilia

Se facea ca intr-una din saptamanile trecute am avut drum pana la Brad, a doua localitatea in care am ajuns dupa ce m-am nascut. Si in care aparent am stat ceva ani, dar nu imi amintesc nimic. Cert e ca am avut drum pana acolo, iar din acea zona sa merg mai departe pana la Timisoara. Doar ca n-as fi vrut sa ma intorc pana la Deva si apoi sa merg mai departe, tinand cont ca drumul e plin de semafoare. Asa ca inainte sa ajung in Brad, am stat si m-am uitat pe harta dupa un alt drum, iar DJ 706 parea promitator, ma scotea direct la Ilia.

Am verificat si cateva forumuri si siteuri pe net, toate ziceau ca drumul a fost reasfaltat in 2014, asa ca am purces la drum pe acea portiune de drum.

DJ 706 trece prin muntii Zarandului, fiind un drum direct catre Ilia dinspre Brad, fara sa mai ocoliti o gramada de km. E un drum ingust, doar pentru autoturisme si camionete mici. Drum de munte, cu multe curbe, dar destul de placut pentru un iubitor de drumuri. Nu prea ai multe peisaje, dar nu cred ca asta e important pe acel drum. Si sa nu uit, daca ai o masina care are cuplu redus, ai grija cum urci, pentru ca la un moment dat este o panta de 12 % inainte de primul rand de serpentine, deci ai grija cum folosesti pe acolo turatiile motorului incat sa nu te trezesti cu probleme dupa.

DJ 706 porneste din Tebea si trece prin Visca, Vorta si Valea Lunga, urmand apoi sa treceti peste autostrada A1 (segmentul Deva – Ilia), care inca nu e finalizata, dar in curand va fi acolo un pasaj de trecere peste A1. La prima intersectie de drumuri faceti dreapta si tineti toti inainte si voila, ati ajuns la Ilia, la intersectia cu DN 7.

Mai jos aveti si o filmare a acestui drum, realizata acum trei saptamani, chiar la inceputul lunii Octombrie 2016.

Si harta, pentru cei care nu au idee unde este drumul de care zic dintre Tebea si Ilia.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *