Doi ani jumatate de permis…

Au trecut, dupa cum specifica si titlul, doi ani si jumatate de cand mi-am obtinut permisul de conducere. Nu eram deloc cel mai bun sofer, dar aveam suficient skill incat sa nu pic la proba practica, comparativ cu alte persoane care au dat acel examen si care aveau emotii mari.

Emotii aveam, drept e, dar eu incerc sa fac lucrurile cat pot de bine si sa nu fac erori… prea multe. Din fericire, la acest examen, cu toate ca am parcat ciudat o data cu spatele si ca mi s-a oprit motorul, nu am facut prea multe prostii. Motiv pentru care am si reusit sa iau permisul din prima…. la oras. Pentru ca la sala a trebuit sa ma chinui sa il iau doar a treia oara, iar asta strict din prostia mea, pentru ca nu am invatat suficient.

La a treia prezenta la sala insa am facut sute de intrebari de teste si am observat cum se circula prin oras in anumite situatii incat sa pot sa iau lejer sala cu 23, fara sa ma mai chinui la ultimele doua.

Oricum, de atunci am avut ocazia sa conduc o multime de kilometri. Peste 150 000 chiar, daca stau sa ma gandesc. Drumuri lungi, grele, pe nopti, cu suficienta oboseala. M-am obisnuit, in special pentru ca le fac cu o masina mica si pot merge cu o viteza…. consistenta de-a lungul drumului.

Chiar daca la drumuri lungi ma duc mai tare, in oras conduc civilizat si ma astept si de la alti soferi sa fie civilizati. Si in restul tarii se merge cat de cat decent, nefiind trafic foarte mare.

In Bucuresti totusi….. alta mancare de peste. Prima oara cand a trebuit sa conduc prin Bucuresti am crezut ca mor incet. Ma si gandeam cum e sa faci scoala de soferi in Bucuresti. Credeam ca e un chin. Intre timp insa m-am mai si relaxat si am inceput sa ma misc mai dinamic prin traficul din Bucuresti. Iar daca reusesti sa te misti ok in Bucuresti, te misti ok pe oriunde. Mentiune: A te misca ok nu inseamna a circula pe linia de tramvai sau de a trece aiurea la semafoare. Pur si simplu sa nu mai fi crispat in trafic, sa poti sa schimbi o banda sau sa iesi de undeva fara sa stai ore.

Cert e ca in Bucuresti, tariful pentru scoala de soferi e ceva mai mic decat in alte orase. Eu tin minte ca la Timisoara am platit 1100 de lei totul, in timp ce in Bucuresti e doar 700 de lei. Probabil ca asa e intr-un oras de 1.7 milioane de oameni, concurenta creaza preturi usor mai bune.

Ce pot sa zic dupa doi ani si jumatate de condus prin Romania ? Ei bine, in primul rand sunt fericit ca am reusit sa vad o mare parte din Romania din cauza unui task pe care il am. Am reusit sa vad orase si zone in care fara permis nu as fi ajuns.

Pot sa fiu mobil si pot ajunge sa ma intalnesc cu o multime de persoane in timp util intr-o zi. Foarte util mai ales intr-un oras ca Bucuresti.

Dezavantaj: ai tendinta sa mergi peste tot cu masina, motiv pentru care te ingrasi ca un purcel. Indiferent cat fotbal joci….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *