Dormind confortabil

Majoritatea oamenilor iubesc vara. E cald, e frumos, poți să ieși frumos la terasă, să te bronzezi, știți voi, activități de-astea de vară.

Eu personal nu sunt cel mai mare fan. Mai ales că aici pe la Timișoara temperatura ajunge constant la 35 °C. Și eu cum sunt crescut la munte, temperatura respectivă mă moleșește imediat.

Dar asta este, stau în zona asta, trebuie să mă adaptez, mi-au zis o mulțime de persoane. Stau de vreo 10 ani pe aici, n-am reușit până acum să mă adaptez la temperaturile din timpul verii.

Așa că în mare parte din situații, a trebuit să îmi adaptez mediul pentru a putea dormi cât de cât liniștit.

Iar asta a însemnat că dormitorul să fie cât mai aerisit, iar materiale pe care le folosesc când dorm să fie cât mai schimbabile si lejere.

Primul lucru: vara mereu dorm cu geamul deschis. Dacă las geamul închis, chiar și o singură noapte, e imposibil să intri în camera respectivă și nu dai de mirosul de închis / încins. Aer în mod constant, altfel nu e respirabil, iar daca nu e respirabil, nu e nici vorba rost de somn.

Al doilea lucru: haine lejere pentru somn. Știu multe persoane care au haine specifice pentru somn. Un tip mi-a zis că are seturi specifice de pijamale barbati pentru zilele de vara, unele care să sunt aerisite și le poate spăla super rapid, pentru că și el, ca și mine, transpiră extraordinar de mult vara.

Alte persoane prefera un halat de casa pentru momentele in care trebuie sa iasa din dormitor, in rest, preferă să stea în lenjerie intimă cât stau în pat, acoperiți cu o pătură subțire, cât să nu îi tot deranjeze noaptea tânțarii care inevitabil vor da târcoale.

Multi preferă echipamentul clasic de vară: un tricou simplu + o pereche de pantaloni scurți largi. De multe ori nici nu se mai acoperă, din cauza căldurii. Dar știți voi, țânțarii….

Iar al treilea lucru: lenjeria de pat: cu cât ai o temperatură mai redusă la suprafața patului, cu atât vei dormi mai confortabil vara. Problema e că nu prea sunt multe soluții pentru a menține patul răcoros, mai ales într-o zi fierbinte de vară.

Eu am tot căutat, de nevoie. N-am găsit nimic mulțumitor. Dar poate tu, drag cititor, știi mai multe decât mine și îmi poți recomanda ceva mai util.

Și poate lași un comentariu cu soluția ta pentru a putea dormi efectiv pe timpul verii.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *