Dubioza Kolektiv – Apsurdistan

Aprilie 2020, început de lună. Intru și eu seara pe facebook să văd ce am mai ratat și îmi apare brusc un watchparty de la maeștrii Sîrb și Crivăț. I mean, oamenii au gusturi muzicale bune, așa că am zis să ascult câteva minute din ceea ce au dat ei share.

Mai precis Dubioza Kolektiv Quarantine Show. Nu suna deloc rău, deși nu înțelegeam aproape nimic din ceea ce ziceau pe acolo. Au tot dat piesă după piesă timp de vreo 20 de minute și chiar suna fain.

Iar în următoarele săptămâni am tot urmărit show-urile pe care le-au făcut și care sunau foarte bine. Dintre toate, unul din show-uri (nr. 6 – the Jukebox edition) l-am pus de vreo câteva ori pe repeat pe fundal când lucram. Varianta lor de Suada suna iar foarte fain, iar de acolo am descoperit că videoclipurile din fosta Iugoslavie din anii 80 sunt la fel de ciudate ca și cele din Rusia din aceeasi perioada. Dar ăsta e deja alt subiect.

De acolo am mers pe fir și am ascultat câteva piese de-ale lor și apoi am ajuns la albumul lor poate cel mai cunoscut: Apsurdistan. Nici nu trebuie să înțelegi mare lucru din ceea ce zic în anumite momente, cât trebuie să simți muzica. Și să te ajute în ceea ce faci, iar cu Dubioza pe fundal, parcă lucrez mai cu spor.

Voi ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Dubioza Kolektiv – Apsurdistan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *