E timpul pentru plantat pomi

Acum ca lucrarile la casa se apropie cat de cat de final, ne putem gandi intr-un final la ce sa facem mai departe cu restul de teren ramas. In prima faza, trebuie sa eliberam terenul de caramizi, moloz, praf, cabluri, tevi si alte lucruri care le mai gasim pe acolo, iar asta va fi un proces destul de indelungat si complicat. In fata trebuie tasat frumos pamatul si indreptat, iar apoi macar sa bagam piatra, daca nu chiar sa betonam niste alei. Dar cum betonul nu e deloc ieftin si curtea e mare, ramane sa ne gandim la ce variante avem la dispozitie incat sa fie si fezabile.

Un lucru care insa il vom face in aceasta toamna va fi sa plantam o mica livada de pomi in spatele terenului. Asta era deja stabilit de luni bune, inca inainte sa se inceapa orice lucrare la casa. S-au vrut diversi arbusti, dar pana la urma ne-am stabilit sa luam ceva care sa creasca bine local si sa putem sa il si ingrijim.

In prima faza, trebuie sa facem rost de ustensilele necesare pentru plantare, de la un simplu harlet pana la ustensile mai complexe si speciale pentru plantare si intretinere pomi. Fiind insa primul an, e esential sa ne gandim la cum sa plantam pomii.

Dupa ce saptam gropile, important e sa avem altoiurile pregatite, iar cum e toamna, e momentul potrivit pentru plantarea acestora, dandu-le timp sa isi prinda cateva radacini pana la venirea iernii.

Inainte de acesti doi pasi am ales insa pomii fructiferi pe care i-am dorit pentru locatie, iar principalii pomi alesi au fost marul, ciresul, visinul, piersicul si parul. Evident, arbusti care fac mere, cirese, visine, piersici si pere mari, ca alea sunt cele mai bune si mai frumoase.

Rezultatele le vom vedea peste vreo 2 ani, cand primele roade ale pomilor altoiti in aceasta toamna ne vor bucura papilele gustative.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *