E timpul sa scoatem bicicleta din garaj

Nu e prima oara cand discut despre biciclete pe acest blog, tinand cont ca sunt un mare pasionat de ciclism. In ultimii ani insa, de cand cu permisul de conducere, bicicleta a fost lasata un pic deoparte, iar in ultimul an nu stiu daca m-am dat vreodata cu bicicleta. Acum cateva zile insa, cand vremea de afara era frumoasa, dar cu destul de mult vant, am vazut bicicleta sprijinita langa casa si m-am gandit ca ar fi bine sa mai incerc sa merg putin cu ea, mai ales ca foarte rar mai am ocazia. Asta pana am ajuns langa ea si mi-am dat ca imi lipsesc cateva accesorii de biciclete. Cum ar fi de exemplu un schimbator de viteze, care dintr-un motiv sau altul avea firul facut praf.

Acum, o bicicleta nu ar trebui sa fie foarte greu de reparat, mai ales daca e o bicicleta clasica precum DHS, unde gasesti piese gramada in comert. Problema mea e ca tot timpul sunt neindemanatic daca trebuie sa intru intr-un domeniu pe care nu il cunosc. Din fericire, cu ajutorul unor material de pe youtube si a catorva incercari, am inceput sa ma invat usor usor sa imi schimb si sa mai adaug diverse accesorii pentru bicicleta.

Dar cum ziceam mai sus, nu am mai mers aproape deloc cu bicicleta in ultimul an, iar asta inseamna ca toate piesele de pe ea sunt usorÔÇŽ gripate, asa ca e necesar putin deruginol si probabil o sa trebuiasca sa aleg o casca de bicicleta pentru o siguranta maxima. Cel putin pana isi dau drumul toate.

N-am fost niciodata un mare amator de purtare de casca, pentru ca nu credeam ca face prea mare diferenta. Am picat de vreo cateva ori cu bicicleta, dar in general se julesc picioare si coate, capul tot timpul il protejez.

Daca insa mergi printre masini in oras, e util sa ai si o casca de bicicleta buna, in cazul in care cineva mai in viteza vine si te atinge cu vreo oglinda sau ceva. Sa n-ai norocul sa dea o masina frontal in tine, pentru ca atunci si cu casca va fi destul de nasol.

Primavara e dupa colt si presupun ca vom vedea suficienti ciclisti pe strada in urmatoarele luni, iar pentru cei care doresc sa mearga prin oras, mergeti cu grija si nu mai treceti pe rosu la semafor ­čÖé

iulie-1

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *