Electoralisme

2 ani la rand ani electorali. Criza economica, oameni dati afara, oameni ramasi in strada pentru ca nu mai sunt bani si nici locuri de munca. Si totusi se gasesc bani pentru panouri de 5 metri inaltime puse langa facultati pentru clipuri electorale. Se gasesc bani pentru umplerea fiecarui panou mare liber din oras cu afise cu fete pe care in mod normal le vezi odata la 4 ani, dar de aceasta data esti nevoit sa le vezi dupa un an.

In fine, acum e o situatie buna pentru tipografii, care tiparesc pliante si afise si scot profit o groaza. Insa in ultimii ani tipografiile au inceput sa nu mai aiba succes si s-a trecut incet incet la piata online. Nu poti sa te uiti pe un site ceva mai mare de pe net sa nu te vezi o reclama electorala. E clar, si acolo se arunca bani, dar mai putini, pentru ca nici macar in online nu au incredere. O sa vedem noi peste vreo 4 ani ce de bani o sa se arunce pe piata online pentru clipuri si informare electorala. Viitorul insa….. mai are de asteptat.

Alegerile sunt peste vreo vreo saptamana. Cred, pentru ca nu m-a interesat atat de mult data alegerilor. In schimb am aruncat un ochi din cand pe ceva stiri din lumea asta politica. Si binenteles, ca de obicei, in loc sa se arate ce s-ar putea face pentru oras si un plan de actiune, se ataca la persoana. Subtil, pentru ca daca ar ataca direct ar sari presa pe ei. Basescu s-a luat de fosta sotie a lui Crin Antonescu, Aurelia, acuzand-o ca a parasit-o in suferinta (cancer). Asta e una recenta, nu mai zic de diversele atacuri de la PSD catre PDL si….catre alte partide. Nu mi-am incarcat capul cu ele pentru ca nu isi merita atentia.

Printre toate atacurile astea la persoana mai gasim insa si gesturi interesante. Remus Cernea de la Partidul Verde (sper sa nu ma insel) a organizat pe la inceputul campaniei electorale doua miscari interesante, punand portretele candidatilor la presidentie pe un gard si rugand trecatori ba sa dea cu oua in cei care ia dezamagit, ba sa ii traga in teapa. Idei interesante, scoase din frustrarea unui regim politic dezamagitor in multe privinte.

Politica romaneasca “puternica”, partidele mari ca PSD, PNL si PDL probabil ca vor fi din nou in top, pentru ca sunt destui gigei de fraierit cu ceva foloase materiale pentru a ii vota. PRM deja nu mai are nebuni care sa ii mai voteze, UDMR e clar ca obtine voturi din zona secuiasca (Harghita, Covasna, Mures ). Nu au prea fost alti canditati care sa treaca de 5 %, cel putin nu pana la alegerile astea. Poate vedem o schimbare.

Cert e ca in saptamana sau saptamanile care urmeaza pana la alegerile prezidentiale vom vedea o groaza de magarii despre candidati si mai putine planuri de actiune. Televiziunile vor lua bani buni si isi vor umple mare parte din program cu discutii electorale care baga in ceata majoritatea publicului. E bine ca n-am tv in internat, oricum ar fi ramas pe canalele de muzica si sport (Eurosport). Iar pe internet dupa cum ziceam, n-ai cum sa nu dai de ei pe vreun site mare. Cert e ca exista oricand un buton X in oricare browser……

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Electoralisme

  1. Pingback: polimedia.us/fain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *