Eurovision 2012 – melodii semifinala 1

Editia de anul acesta a Eurovisionului imi da intr-un final sperante. Am auzit cateva melodii foarte bune, pe care o sa le pun in continuare in articolul acesta.

Voi incepe cu melodiile din prima semifinala, semifinala in care se afla si piesa care reprezinta Romania la Eurovision, de la Manginga – Zaleilah. Personal, cred ca vor ajunge in finala, dar nu stiu daca vor prinde top 10. Nu cu piesele care le-am auzit anul asta.

Prima piesa din lista este a Muntenegrului, Rambo Amadeus cu Euro Neuro. Personal, asta mi se pare a fi o parodie de melodie. Dar tipic balcanica…

Rambo Amadeus – Euro Neuro

A doua piesa si una din favoritele mele dintre toate piesele, piesa care reprezinta Islanda, Greta Salome & Jonsi – Never Forget

Grecia este reprezentata de Eleftheria Eleftheriou cu piesa Aphrodisiac. Placuta, dar nu va fi una din melodiile castigatoare. Poate un top 10.

Anmary – Beutiful Song este melodia pe care au propus-o letonii pentru eurovision. Nu suna rau, mai au si un plus ca tipa arata bine ­čśÇ

Albania a venit cu o piesa … relativ trist pentru Eurovisionul de anul acesta, Rona Nishliu – Suus. Ramane de vazut daca vor intra in finala

Reprezentantii Romaniei, a caror piesa am auzit-o de ne-am saturat pe la radiouri, Mandinga – Zaleilah. Videoclipul e cam … gltitsy (nu gasesc alt termen acum), dar finala o prindem, poate si top 10-ul.

Elvetia vine cu Sinplus – Unbreakable. Inainte sa aud melodia asta acum, puteam sa jur ca am mai auzit-o la radio pe undeva. Destul de buna melodia, cam ca si a Romaniei. Are sanse la top 10.

Belgienii vin cu Iris (nu rockerii de la noi, alt Iris), o tipa care canta in stil Adele. Totusi, nu cred ca e de top 10.

Finlanda intra in semifinala 1 cu piesa artistei Pernilla Karlsson – Nar jag blundar. Totusi, pentru ca e in finlandeza si nu e foarte alerta, nu cred ca va ajunge in finala.

Israelul intra in concurs cu Izabo – Time. Nu suna rau.

San Marino intra in concurs cu Valentina Monetta – The social network song (oh-oh-uh-oh-oh). Tinand cont ca are 780 de likeuri si 2400 de dislikeuri…. va las pe voi sa va dati cu parerea

Ivi Adamou reprezinta Cipru cu La la Love, o melodia de radio. Si cam atat. Tipa arata bine totusi (tin sa mentionez asta de fiecare data).

Danemarca, prin Soluna Samay – Should’ve known better, are ceva sanse. Finala o prinde cu siguranta.

Rusia, prin Buranovskiye Baushki si a lor Party for Everybody, cred ca vor intra in finala doar datorita capitolului popularitate. Pentru ca melodia nu e cine stie ce.

Ungurii, prin Compact Disco – Sound of our hearts, mi-au lasat o impresie destul de buna. Finala e acolo, mai departe insa nu stiu ce sa zic.

Colegii de peste Prut au o melodie foarte alerta, de finala. Una din favoritele mele.

Pasha Parfeny – Lautar

Ultima piesa din aceasta semifinala este Jedward – Waterline, reprezentanta Irlandei.

Dupa ce am ascultat piesele din aceasta semifinala pot spune ca Islanda, Romania, Elvetia, Letonia, Moldova, Ungaria, Danemarca si Israel sunt ca si finaliste. Piese bune, iar daca se pune intr-adevar valoare pe cat de bune sunt melodiile in finala mare, o sa fie o lupta stransa.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *