Facebook-ul si memoriile sale

Acum aproape jumatate de an, mi-am activat, mai mult de curiozitate, setarea de memories pe facebook. Ma tot batea la cap, asa cam mi-am zis ca ar fi ok sa vad despre ce este vorba. Concluzia pe scurt: e un drum sigur spre depresie.

De-a lungul timpului am vizitat o gramada de locuri faine prin Romania. In unele locuri visam sa ajung de multa vreme, iar in altele am ajuns cumva din intamplare, dar mi-a placut ce am vazut, asa ca poza. Asa ca in ultimii 8 ani (da, aparent am cont de facebook de ceva mai bine de 8 ani de zile) am strans suficiente poze si ganduri pe care le-am postat pe facebook. Nu prea e zi din an in care sa nu am o notificare gen: acum X ani ai fost acolo, acum Y ani ai fost pe drumurile respective.

Si cumva e normal sa te apuce depresia, cand stii ca vara asta ai de lucru doar prin zona si putine sanse sa evadezi. Iti amplica gandul ca ar fi fain sa dai o fuga pe Transfagarasan, sa urci pe TransAlpina, poate chiar si TransRarau, daca ajungi prin Moldova. Sa dai o raita prin pasul Tihuta, sa vizitezi cheile Rudariei si sa admiri morile de apa, ceva unic in zona aceea de Banat. Evident, imi vin notificari legate de cascada Bigar, pentru ca si acolo am ajuns de cateva ori.

Dar poate cele mai multe “amintiri” au venit de pe litoral. Am petrecut o gramada de zile din Iulie si August pe litoralul romanesc si bulgaresc (dupa cum am relatat), o gramada de poze cu marea, plaja, distractia la intrarea in apa sau femei in costum de baie. Chestii de asta banale. Dar care iti fac o pofta de mers la mare de nu-i adevarat. Si de balaceala. Si racoreala. Mai ales ca afara sunt undeva pe la 34-36 de grade Celsius, deci nici o sansa sa stai prea mult pe afara sa pierzi vremea.

E bine totusi ca in vest avem ceva locatii cu bai termale. Care au si bazine mari de inot in care te poti racori destul de usor. Si daca nu avem noi, au ungurii suficiente locatii si pentru noi.

Partea proasta: pana pe joi cel putin, sunt blocat aici in minunata Timisoara. Iar despre litoral nici o sansa in urmatoarele 10-20 de zile. Poate pe la mijlocul lui August sa fac o iesire care sa includa si o bucata de plaja.

Motiv pentru care transmit public ca imi displac memoriile de pe facebook. Ca iti dau prea dau chef de vacanta cand trebuie sa lucrezi.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *