Fara statie nu se poate

Urmeaza sa pornesc la un nou drum astazi. Am de facut undeva la 2000 de km in urmatoarele 2 zile, motiv pentru care ma pregatesc pentru un somn lung in seara asta. Masina e cat de cat in stare buna, cu exceptia pompei servo, care din pacate e pe duca si scoate un zgomot care ma scoate din sarite. Noroc ca la drum lung nu e atat de pregnant sunetul si muzica il acopera cu succes. Nu e nimic altceva care sa fie problema la masina, cel putin nu din ce am simtit eu la ea in ultimele zile.

Dar poate cel mai important lucru pentru mine cand merg la drumurile lungi este statia. De cand am permis, folosesc si o statie pe masina constant. Un drum lung fara o statie auto e extraordinar de plictisitor, iar viteza de deplasare e mai redusa. Nu va inchipuiti ca merg cu viteza mare prin localitati, dar nu pot merge prin absolut fiecare localitate cu 50 km/h. In plus, comunicarea intre masini folosind o statie auto e o metoda foarte buna de ajutor in trafic, mai ales daca avem colegi care se deplaseaza greu pe un drum de munte, iar spatiile de depasire sunt mici si vizibilitatea mai redusa. Acelea sunt momente in care putem cere ajutorul colegilor sa ne ajute la o depasire, sa nu stam toti in coloana cu 30-40 km/h. Stiti cu totii cazuri de genul in trafic, cand nu putem merge fluent pentru ca avem pe cineva in fata care merge mai incet. In plus, daca sunt incidente in trafic sau vreo problema pe drumul pe care mergem noi, de obicei informatia circula repede, de multe ori stiind de un accident pe un drum inainte sa pleci din localitate.

Cert e ca o statie radio e unul din accesoriile fara de care nu as putea face un drum lung, fiind foarte important ca statia, microfonul si antena sa fie in stare buna, incat sa pot auzi cate ceva pe o distanta de 4-5 km.

La final de articol, va las cu o stire de pe idevice despre Apple Watch si cum foarte functioneaza acesta ca dispozitiv de comunicare, pe distanta foarte scurte, gen 8-15 m (cat raza bluetooth a ceasului), cu prietenii care au un ceas similar cu ajutorul unei functii Walkie-Talkie. Interesant sa vezi la ce poate fi folosit un astfel de ceas, dar din pacate e prea putin practic, datorita distantei mici. Poate daca ii pune o antena….

statie-auto

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *