Filmele de Joi #2

scaune-cinematogradf

Filmele de Joi, care de data asta vin duminica. Asta pentru ca sambata seara a fost timpul sa vizionez cateva filme noi. Noi in sensul in care nu am apucat sa vad pana acum, pentru ca unele din acestea erau si din 2012. In fine, sa incepem cu primul film al serii.

The Loft (2014) – o idee buna in mare, cu multe secvente conectate, in care arata cum s-a ajuns in situatia de a avea o fata decedata pe un pat intr-o mansarda impartita de 5 barbati. Fata care de fapt nu era chiar decedata.. But no spoiler alert. Cumva te prinzi pe la jumatatea filmului cine e de fapt criminalul, iar asta e cumva trist. Pentru ca finalul nu mai e la fel de interesant.

Cu toate acestea, niste roluri destul de bune facute de cei 5 actori principali + cateva actrite destul de bune pe ecran precum Rachel Taylor sau Isabel Lucas. Pe Imdb nota e doar 6.3, dar cred ca merita sa treaca de 7 ca nota. Nota de la mine: 8.

The Five-Year Engagement (2012) – Se vroia a fi un film romantic, dar am zis ca si asa n-am chef sa fac altceva. Daca prima bucata e destul de misto, a doua bucata din film e complet ciudata, am impresia ca e un film facut de amatori. Finalul e cumva previzibil, cu o nunta rapida, fara sa se mai complice. Un alt film in care avem 3 bunaciuni de marca: Emily Blunt, Alison Brie si Dakota Johnson. N-au reusit insa sa il faca mult mai interesant. Dar am inteles de ce a primit Dakota Johnson rolul in “50 Shades of Gray”…

Nota pe Imdb – 6.2. Nota de la mine – 6.

Just Before I Go (2014) – Il are pe Stifler ca actor principal…. si pur si simplu nu il pot lua in serios pe Seann William Scott. In sensul ca nu il pot vedea intr-un rol foarte serios. S-a dorit a fi o comedie in care sa se discute despre doua teme serioase: sinuciderea si inadaptarea sociala. Cumva nu le-a prea iesit. Mai ales cand la final il vedem pe Wammy, cel mai ciudat dinozaur-mostru al adancurilor din filme. Aaanyway…..

Pe langa Seann William Scott ii mai avem ca actori principali pe Olivia Thirlby (destul de draguta tipa), Garret DillahuntKate Walsh si Kyle Gallner ( a jucat in American Sniper, in cazul in care va pare cunoscut).

Nota pe Imdb – 6.6. Nota de la mine – 6.

Ex Machina (2015) – Ultimul film pe care l-am vazut e si cel mai nou din aceasta lista. Si e un film excelent and kind of mind blowing, mai ales la final. Te intrebi pana la final sa vezi care e catch-ul…. dar ca de obicei. No spoiler alert. E interesant sa vezi cum ar putea arata in viitor interactiunea cu inteligenta artificiala. Iar asta insa sine e mind-blowing. Cu siguranta un candidat pentru SF-ul anului.

In film avem in mare doar 3 actori: Oscar Isaac, care il interpreteaza pe Nathan, un milionar, patron al BlueBook (get it, Blue Book ?), care sta izolat in mijlocul Alaskei si dezvolta inteligenta artificiala, Domhnall Gleeson, un angajat al BlueBook care aparent a castigat o intalnire cu acesta pentru testarea unui model de AI si Alicia Vikander, care in esenta e vocea si inspiratia de imagine pentru Ava, computerul si personajul principal.

Nota Imdb – 8. Nota de la mine – 9

Urmeaza “Focus” pe lista. Si probabil inca vreo 2-3 alte filme. Doar sa gasesc ceva interesant.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *