Food Review: Burger de bizon de la Huta Slavia

Acum o lună, pe când pierdeam aiurea vremea pe net, am dat de o reclama (și n-am fost singurul) la Burgerul de Bizon de la Huta Slavia. Nu aveam neapărat drum pe acolo, dar am zis că dacă am vreodată suficient timp, mă bag să iau unul să văd despre ce e vorba.

Well, timpul a venit. Aveam vreo 2 ore ceva mai libere luni dimineața în drumul spre Baia Mare, așa că m-am deviat un pic de la traseu și am urcat munții de la Aleșd către Nușfălău să mă opresc în Șinteu (una din comunitățile slovace din România) la Huta Slavia și să testez burgerul de la ei.

Am început însă cu ciorba lor traditională, nu mai țin minte exact cum îi zice, dar probabil vă vor recomanda ciorba lor tradițională, care vine într-un vas de metal clasic și care e foarte cremoasă, ușor picantă, cu ceva cârnați subțiri (probabil picantul de acolo vine) cu fasole și alte legume. 8/10 would try again.

Să ajungem însă la ceea ce vă intereseaza probabil pe toți: burgerul de bizon

Burger Bizon Huta Slava

Ei bine, asta e forma în care a venit burgerul. Mediu ca mărime, cu cartofi fresh tăiați atunci, nu congelați, nu foarte sărați, deci mai cereți niște sare dacă îi vreți voi mai sărați de el.

Chifla e simplă, cu seminte, nu este prăjită (poate unii oameni nici nu o preferă așa), cu o bucată sănătoasă de burger de bizon, medium done, alături de cașcaval, roșii, dovlecel (i know, right?) și o bucată de slăninuță prăjită.

Bizonul, ca și gust, e foarte similar ca vita, doar că are un ușor gust “mai sălbatic” care se simte. Dar e destul de gustos, deci nu aveți frică de vreun alt gust. Carnea nu pare a fi foarte condimentată, sare si piper ce s-a simțit, deci e destul de simplă și puteți simți din plin gustul.

Costul unui astfel de burger este de 45 de lei / 9 euro, mai scump decât un burger de prin alte părți, dar ținând cont de tipul de carne folosit, este foarte ok.

Iar pentru cei curioși, ciorba a fost 21 de lei.

Concluzie: burgerul a fost destul de bun, definitely would try that again. Dacă era și chifla un pic prăjită și cartofii cu pic mai multă sare, era perfect. Așa, primește un 9/10.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Food Review: Burger de bizon de la Huta Slavia

Leave a Reply

Your email address will not be published.