Ganduri ploioase din Timisoara

Dupa o ploaie strasnica (n-am mai folosit de mult termenul asta…) care m-a prins prin Timisoara, sunt leoarca. Cerul insa incepe sa arate tot mai bine, nu mai ploua, temperatura parca e ceva mai buna. Foarte ok pentru noi pentru ca plecam la drum in noaptea asta.

In schimb, eu inca plin de apa pe haine si se simte ca naiba. Si azi mai e si una din zilele alea faine in care toata lumea te suna pentru intalniri…. exact inainte sa pleci undeva. Un pic enervant, mai ales cand oricum ai ziua plina de lucruri de facut.

Probabil ca daca n-ar fi fost ploaia asta enervanta, as fi reusit sa fac ceea ce mi-am propus mult mai usor si in timpi mult mai buni. Azi e una din zilele extrem de enervante pentru multitudinea de lucruri care trebuie facute si pentru lucrurile care nu merg niciodata cum trebuie.

Zicea cineva zilele trecute ca dupa o zi de asta in care toata merg prost, e bine sa te duci sa pui la loto un bilet, cine stie cum ti se schimba norocul. Poate ar trebui sa arunc o privire peste rezultate loto, sa vad daca am noroc.

Dar cum nu am avut veci noroc la vreun tip de asta de joc, sunt putine sanse sa castig eu ceva. Prefer sa merg mai departe si sa lucrez linistit. Sunt multe proiecte pe rol despre care nu am apucat sa vorbesc mult….. tocmai pentru ca am lucrat mult la el, nu mi-a ars de scris pe blog. Desi am avut despre ce scriu.

In Bucuresti am prins Noaptea Muzeelor, am fost la cateva din muzeele din capitala (n-am fost la Antipa, unde era o coada imensa). Am fost la Muzeul de Geologie, care e frumusel, dar, evident, nu se compara cu Natural Science Museum din Londra. Oricum, pentru Bucuresti, e foarte fain.

Mai departe am mers la muzeul CFR, unde am vazut unul dintre lucrurile pe care le vreau in viitoarea mea casa: o macheta feroviara completa, cu trenuri, autobuze, case, dealuri, munti si tuneluri. Super freaking awesome! O sa incerc sa pun pozele in curand si pe blog.

Mai departe am ajuns in Unirii si am ajuns sa vizitam Biblioteca Nationala, care are un pic de istorie la mijloc si locul este destul de fain. Fondat in 1891, biblioteca a adapostit o multime de carti si manuscrise ale unor cunoscuti autori, critici literari, istorici si in general oricine a scris ceva carti. Din pacate, la revolutia din 1989, majoritatea manuscriselor au ars, doar putine au mai ramas in patrimoniul bibliotecii. S-au mai donat carti in cei 24 de ani de la Revolutie si cred ca in timp Biblioteca va fi din nou plina de manuscrise valoroase.

Dupa Biblioteca Nationala, am dat o fuga si la muzeul “Centrul Vechi”, unde am ars o nefiltrata rapid, pentru ca muream de sete.

Ar mai fi multe povestiri, dar tocmai mi-am adus aminte ca am ceva de urcat pe un site. Asa ca las cumva articolul asta neterminat. O sa vina si o partea doua …..

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *