Găsirea motivației pentru noi obiective

2020 e genul de an pe care il încep cumva fără vreo motivație aparte. Nu că în restul de ani aș fi avut vreun obiectiv măreț, dar parcă startul ăsta de an m-a lovit destul de tare cu treaba asta.

În mod normal, cu fiecare an care trece îți faci cumva un “self check-up” și vezi unde ai ajuns cu ceea ce ți-ai propus.

Obiective de alea importante, gen casă, mașină, dezvoltare profesională, sunt cumva pe parcursul obișnuit, mai mult sau mai puțin. O să fie un an cu multe lucruri de făcut, dar cumva nu mă stresez atât de tare cu asta.

Și nu pentru că nu ar fi multe chestii, doar pentru că simt că nu merită să mă stresez de la începutul anului cu lucruri care se vor întâmpla în câteva luni.

Și nu e un sentiment neaparat bun. Îmi place să am un obiectiv spre care să mă îndrept, să am un țel, să pot să am task-uri pe care să mi le îndeplinesc în fiecare zi.

Iar asta nu se întâmplă în startul ăsta de an. Lucrez mai mult din inerție, obișnuință, fără prea mari probleme, dar fără să consider că ceea ce fac mă ajută la îndeplinirea unui scop.

Lipsa asta de motivație nu e plăcută și probabil că o să trebuiască să iau ceva măsuri legate de asta.

Marius Sescu spune că ar fi bine să îți organizezi lucrurile având obiective concrete, pe care le poți cuantifica. Și pentru orice persoană normală, e bine să ai așa ceva în vedere (eu am tot făcut asta în ultimii ani).

Dar ce faci când începe să devină nesatisfăcător (sau mai degrabă te simți într-o stare de inerție) ?

Sunt curios ce ați mai făcut voi ca să ieșiți din starea asta de letargie.

Sursa foto: Stefan Cosma @Unsplash

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “Găsirea motivației pentru noi obiective

  1. Marius Sescu says:

    Întâlniri cu prietenii buni, ieșiri în natură, o scurtă excursie, un serial bun. E ceva normal în amorțeala asta, eu după 5 ianuarie m-am activat. Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *