Gattaca (1997)

Pana acum 24 de ore nici nu auzisem de acest. Nici o vorba, zvon, soapta, cuvant, nimic care macar sa imi aduca gandul la acest titlu. L-am nimerit cautand printre alte filme la comentarii. Si am zis sa ii acord credit. Bine am facut.

E unul din filmele foarte bune, din categoria Inception, cu o premiza de exceptie si cu cativa actori de calibru. Ethan Hawke, Uma Thurman si Jude Law sunt ei trei actori de calibru din acest film, iar rolurile li se potrivesc de minune.

Povestea e plasata undeva intr-un viitor cand genetica poate remedia orice problema inainte de nasterea unui copil, iar de acolo s-a nascut o elita, o super-rasa, o rasa mult mai puternica, mai sanatoasa si mai bine dezvoltata decat generatile din urma. Iar asta a nascut o elita in anumite… locuri de munca, sa zicem.

Vincent Freeman nu are nici o sansa sa ajunga acolo, el fiind nascut natural si avand mari sanse sa moara la 30 de ani (teoretic), datorita diverselor boli de inima. Totusi, visul lui e de a ajunge acolo. Are inteligenta, dar nu are genele. Asa ca le imprumuta de la un anumit Jerome Morrow (Jude Law), care il ajuta prin diverse esantioane de sange, piele, urina sa ii ia identitatea fara a fi descoperit. Scopul lui suprem era sa mearga in spatiu. Iar intr-un viitor in care sunt 12 zboruri programate intr-o zi, dar si o rasa de superoameni, probabilitatea ca el sa ajunga acolo e destul de mica. Totusi, reuseste sa intre pe lista care va pleca intr-o misiune pe Titan.

Cu o saptamana insa inainte de plecare, unul dintre directorii misiunii era ucis, iar o geana scapa prin incaperea respectiva, starnind o alerta printre detectivi ca Vincent Freeman poate fi acolo si el e posibilul ucigas al directorului.

V-am dat destul spoiler alert. Nu o sa va redau finalul, pentru ca e mult mai interesant sa il traiti pe viu. Doar cautati filmul.

gattaa

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *