Grecia, mancate-ar falimentul

Stim cu totii ca Grecia e intr-o stare falimentara destul de nasoala pentru ei. Toate masurile luate de guvern s-au dovedit a fi cam ineficiente si au starnit proteste violente in majoritatea tarii. S-a incercat un ajutor european dar nici asa nu s-a reusit nimic.

Intr-un final Germania vine cu un plan care le-ar reduce enorm datoria din PIB: vanzarea tuturor activelor de stat unor companii private. Adica toate companiile de stat sa fie vandute unor companii private pentru a reduce deficitul bugetar al Greciei. Si nici macar nu ii scapa de datorie, ci ii la lasa cu o datorie undeva la 90 % din PIB.

La naiba, credeam ca Romania o duce rau cu datoriile. Comparativ cu grecii, noi o ducem ciudat de bine. Dar o atentionare pentru statul roman, ar fi bine sa reduceti tva-ul la 20 % si impozitul la 15 % prin 2013. Nu veti pierde nimic, mai degraba veti aduce din nou alte companii in Romania, companii care vor crea locuri de munca…. iar continuarea o stiti. Plus ca noi dispunem de o agricultura beton care nu ar trebui sa “ne lase” sa intram in criza. Cand ma refer agricultura beton, ma refer la faptul ca avem destule terenuri agricole care, cu o ingrijire ok, ar putea sa aduca un profit consistent Romaniei si i-ar scapa de ceva probleme.

Pana atunci, Grecia trebuie sa vinda cam tot ce are pentru a scapa de datorii.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *