Haine potrivite pentru schi

Acum cativa ani, ca parte a programei pentru sectia de educatie fizica si sport din cadrul UVT, a trebuie sa mergem in Straja pentru o saptamana de schi. Intr-un fel ma intorceam acasa, ca doar stateam la 2 pasi de locul in care am copilarit.

Chiar daca am stat extrem de multi ani in zona Vaii Jiului, n-am avut niciodata vreo intentie sa pun schiurile in picioare. Pur si simplu nu m-a pasionat.

Asa ca atunci cand a trebuit sa le pun in picioare, aveam 0 antrenament cu schiurile. Nu stiam cum se face un cant, nu stiam cum sa ma opresc in viteza, nu stiam cum sa iau curbele, nu stiam in esenta nimic.

Dar poate mai rau decat asta, nu stiam exact ce tip de haine sa imi iau pentru schi. Pentru ca primele haine pe care le-am avut la schi s-au facut praf dupa doua zile. Pentru ca nu erau deloc flexibile. Comode da, flexibile nu.

Motiv pentru care mi s-au rupt si pantalonii de schi, dar si geaca. A trebuit sa cobor in oras sa cumpar altele. O zi m-a ajutat un coleg cu niste haine, incat sa fie totul bine. Mi-am invatat insa (partial) lectia si mi-am luat un costum de schi mai de doamne ajuta.

Bine, era 2009 atunci, nu erau eu foarte familiar cu magazinele de schi din Timisoara, banii nu curgeau siroaie (cum de altfel nici acum nu curg), dar posibilitatile pentru un costum de schi bun erau mici. De atunci s-au deschis suficiente Decathloane in Romania incat sa imi pot gasi un costum de schi pe marimea mea la 200-300 de lei. Ceva mai de calitate, evident.

Am mai fost la munte de atunci, dar niciodata nu mi-am batut capul sa mai schiez. Poate si pentru ca sunt foarte masiv si inflexibil, incat in mod sigur mi-as rupe ceva ligamente la genunchi daca as incerca sa schiez.

Raman la alergare, sala si fotbal. Cand se poate, evident.

Voi ce echipament va luati atunci cand mergeti la schi / snowboard ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *