Implantul dentar, solutia pentru dintii lipsa

implant-dentar

In trecut am avut ocazia sa ma intalnesc cu o multime de medici dentisti care mi-au explicat cat de important e sa ai grija de dintii tai. Din pacate, pana pe la 20 de ani nu am acordat o grija prea mare la spalarea dintilor si chiar daca acum sunt ceva mai precaut, tot nu este suficient ca sa scap de probleme.

In ultima vreme o masea de minte mi-a facut o gramada de probleme pe partea stanga, cu dureri crancene (pentru ca nu avea pe unde sa iasa). Chiar daca pana la urma am reusit sa o scot in august, mi-a provocat ceva daune, pentru ca mi-a distrus o plomba si partial maseaua aflata langa cea de minte (pe care a impins-o in ceilalti dinti, provocand si aceasta suficienta durere). Din nefericire, chiar daca maseaua de minte am scos-o, durerile nu au incetat si acum trebuie sa imi repar si maseaua la care am distrus partial plomba, pentru ca inca mai am dureri din cand in cand.

In cealalta parte a gurii maseaua de minte a reusit sa iasa fara prea mari probleme pentru ca a avut suficient spatiu, avand un molar lipsa.In zona lipsa m-am gandit multa vreme sa imi fac un implant dentar. Am urmarit implantarea dentara intr-un video interesant si am vazut ca nu prea sunt probleme mari in aceasta procedura, cu exceptia unei sangerari dupa implantare care nu dureaza foarte mult. Oricum, pe linkul care l-am dat veti putea gasi o multime de mituri legate de implanturile dentare si durata lor de viata. A fost interesant de citit si chiar daca intr-un viitor apropiat ma gandesc la un implant dentar, probabil ca nu in urmatoarele luni. Asta pentru ca vreau sa imi repar intai dinti problema si pentru ca vreau sa vad cum evolueaza situatia cu maseaua de minte de jos, sa vad daca am vreo sansa sa o mentin sau trebuie neaparat sa o scot. Iar daca va trebui sa o scot, probabil ca imi voi goli partial pusculita pentru a face operatiunea de implantare a unui molar.

Chiar daca nu o voi face acum, probabil ca sunt o multime de oameni care au probleme cu cativa dinti si vor sa faca un implant dentar, iar pentru asta aveti suficiente cabinete dentare in tara. In Bucuresti puteti apela la cabinetul stomatologic Dentfix pentru rezolvarea de probleme de genul, acestia avand cativa medici specialisti in acest domeniu cu care va puteti repara eficient aceasta problema.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

2 thoughts on “Implantul dentar, solutia pentru dintii lipsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *