Impresii de pe litoralul romanesc – Costinesti 2012

Mi-am luat si eu vacanta vreo 5 zile in aceasta luna pentru a colinda putin tara. Am trecut pe la inaltime, am mers si prin vai, iar intr-un final am ajuns si pe litoralul romanesc. Iar aici impresile sunt…… diverse. Azi voi vorbi despre Costinesti, asa zisa statiune pentru tineret. Desi lucrurile nu stau chiar asa….

Dupa un drum lung in soare, am ajuns si la Costinesti. Miercuri dupa-masa, iar la intrarea in comuna plina de vile si pensiuni sunt o gramada de masini trase pe dreapta. Langa masini sunt ceva oameni care flutura chei sau au placute cu cazare. Gasim repede pe cineva la un pret decent. Pensiunea e relativ ok, dar lipsa aerului conditionat omoara orice sansa de a dormi linistit noaptea.

Vineri, inainte sa plecam intr-o alta statiune, nebunie in Costinesti. La fiecare colt de strada sunt proprietari de pensiuni care flutura chei si intreaba de cazare. Caldura e greu de suportat, mai ales ca in statiune e plin de masini care mai adauga vreo cateva grade in plus.

Plajele… Ei bine, sunt multe. Dar cu exceptia unei zone in care nisipul din mare este fin si poti inota lejer, restul sunt dezastruase. Plaja de langa obelisc (si mai departe in dreapta) e plina de pietre ascutite, ai sanse imense sa te tai printre ele.

Plajele arata din nefericire destul de rau, pline de gunoaie seara, desi am observat ca sunt curatate pe cat posibil de ceva oameni din zona. Dar cum meltenii sunt multi si batuti in cap, plaja se umple de gunoaie pana seara.

Zona din apropierea epavei e plina de meduze, deci nu este recomandata.

Singura plaja faina este plina in cea mai mare parte a timpului. Iar de acolo mergi pe un culoar plin de produse alimentare si non-alimentare. Iar acolo cel mai rau e mirosul de hamsii, care iti taie rasuflarea cand mergi pe acolo. In rest, multe chiciuri si produse supraevaluate. Costinestiul e lejer pe locul 2 in topul celor mai scumpe statiuni de pe litoral.

Locuri de parcare in apropiere de plaja nu prea gasesti, dar oricum nu ai prea mult de mers pana la mare, iar mersul este sanatos.

O alta chestie neplacuta e avalansa de muzica, in general de proasta calitate, care rasare de la fiecare local din statiune. E extrem de obositor sa o tot auzi si te cam saturi de muzica dupa cateva ore.

Doua lucruri sunt totusi ok. Pe lacul Costinesti poti sa te distrezi intr-un caiac, hidrobicicleta sau pe unul din vaporasele de acolo, iar preturile sunt destul de bune. Pe langa asta, in parcul de distractii de langa gara Costinesti sunt doua dispozitive faine care trebuie incercate. XXL Ranger, un dispozitiv in forma de ciocan care te invarte vreo 2 minute incat sa simti toate fortele G de care ai nevoie. Iar pe roata gasesti un trenulet care iti ofera aceleasi senzatii destul de faine.

Costinestiul in 2012 ofera multe, dar mult prea ingramadite si uneori cu senzatii neplacute. Ar fi fain daca ar reusi sa mai faca accesibila o zona in care sa poti inota nitel si daca ar da niste amenzi usturatoare tuturor celor care arunca mucuri de tigari si gunoaie pe plaja. Ii inteleg ca vor sa se simta ca la ei acasa, dar ar face bine sa inteleaga ca nu toti oamenii traiesc printre gunoaie. Un pic de atitudine a politiei si cred ca se poate mentinr plaja curata.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *