În sus și-n jos pe dealuri

1 Decembrie, ziua națională a României. O mulțime de oameni s-au strâns la București și Alba Iulia pentru a participa la celebrările centenarului.

Eu personal n-am fost una din acele persoane. Nu că n-ar fi fost interesant să văd o paradă militară și o mulțime de români adunați laolalta (deși de multe ori forțați să vină – vedeți videoul celor de la Recorder), dar eram ocupat cu alte treburi în zona Sibiului, printre altele.

Mergeam de altfel liniștit pe drumul dintre Rășinari și Poplaca, o zona cu dealuri și câteva serpentine, când văd ca la un moment dat traficul e blocat parțial. Mă așteptam să fie ceva ceremonii de ziua națională, dar când colo aud zgomot de motor din vale.

Niște baieți cu câteva motoare enduro se dădeau de mama focului pe dealurile din zonă în ceva competiție locală. Aveau echipament enduro complet, cu cască, cizme, mănuși și tot ce trebuie și zburau de pe teren pe asfalt și apoi mai departe sus prin pădure.

Iar la intoarcerea dinspre Orlat spre Sibiu, chiar prin padurea Magura, undeva în paralel cu locul unde am fost oprit initial (paralel pe hartă), încă un echipaj de poliție și o serie de motoare care ieșeau din padure.

Mă și gândeam, chiar și cu frigul respectiv, e un bun mod de îți “celebra” ziua naționala. Pe motoare, pe dealuri.

Eu mi-am continuat drumul și treaba, am ajuns acasă doar pe la 6 seara la Timișoara. Deci am sărbătorit prin munca. Voi ce ați făcut ?

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *