In tren – Timisoara Nord – Ghilad

Pentru ca am ceva momente libere si nitel de baterie la laptop, mi-am zis sa povestesc cateva din lucrurile interesante vazute pana acum pe tren. In primul rand, trebuie sa stiti trenul, mai exact un Caravelle de la regiotrans (sau mai bine zis 3 vagoane Caravelle de la Regiotrans) care merg pe ruta Timisoara – Resita. Cel putin doua dintre ele…..

Pentru ca ultimul, cel in care calatoresc acum, merge catre Giera. Se desparte de restul trenului in Jebel, merge inapoi spre drumul dintre Jebel si Ciacova, schimba macazul si vine inapoi in continuare pe prima linie, spre Giera.

Restul trenului merge spre Resita, ceea ce inseamna ca cele doua vagoane sunt pline de calatori, pentru ca in acest vagon, sau mai degraba in aceasta prima parte de vagon sunt doar eu si inca un calator care merge pe aceasta ruta. Probabil ca mai sunt si altii ceva mai incolo….si acum ca am ajuns in statie va pot specifica urmatoarele lucruri. Da, au mai urcat calatori in statia din Jebel, iar langa noi mai e un tren de la Regiotrans (cel putin asa pare dupa multele si coloratele grafiti care fac trenul cu 120 % mai urat decat un trol). Nu stiu unde merge trenul de langa noi, cert e ca noi am plecat inaintea lui, acum fiind 16:39.

Si acum am plecat catre Giera, sau in cazul meu catre Ghilad si pana ajungem acolo trebuie sa mai specific vreo cateva chestii:

1. Intre statia Timiseni si pasajul de la Sag (la Frigoglass) trenul atinge uneori si 85 km/h, ceea ce e impresionat pe o ruta pe care nu se circula extrem de mult.

2. Intre Padureni si Jebel am atins uneori si 75 km/h, ceea ce din nou, nu e un timp rau. Stiti unde pierde foarte mult trenul de face 2 ore si jumatate pana la Resita ? De la Jebel incolo trenul se misca extrem de greu, exceptand culoarul Voiteni – Gataia. O medie ar fi undeva la 35 km/h, din cate am auzit de pe la altii.

Acum ca am intrat pe linia de Jebel – Giera va pot spune cateva chesti si despre viteza si confort pe aceasta linie.

1. Din nefericire pana acum cand am facut curba si am venit in paralel cu drumul judetean dintre Jebel si Ciacova, pot spune ca viteza e mica. Foarte mica indeed. Undeva intre 28 si 34 km/h. Nu am depasit pana acum viteza asta, si probabil ca nu o sa o depasim pana ajungem in statie la Obadeni (corectare, am reusit sa ajungem la 35 km/h). Ramane de vazut daca pe parcurs vom reusi sa depasim 35 km/h. Eu cred si sper ca da. Am ajuns intr-un final in Obadeni si da, n-am depasit 35 km/h.

2. La capitolul conform, e jale. Din nefericire trenul se zguduie in toate directile cum are el chef. Cu toate aceste, e mult mai lejer sa citesti si sa scrii in acest tren decat in unul din motorasele de la CFR, chiar daca linia e mia rea.

3. Vagoanele. Ei bine.. ca vagoanele din Romania. Nici prea rele, nici prea bune. sunt ok pentru un tren regional, ar fi culmea sa am pretentii. Scaunele sunt destul de lejere si e destul spatiu pe ele pentru iti insira vreo 2 ghiozdane de haine.

4. Poate cea mai mare problema pana acum….. tufisurile (sau arbustii pitici)) de pe marginea liniei de cale ferata. Se lovesc in anumite momente de vagoane si e destul de enervant. Si sonor, si pentru vagon. Si chiar in momentul in care scriam asta, o frunza a sarit la mine pe laptop.

Astept sa depaseasca 35 km/h. Am inca speranta ca undeva pana la Ghilad va reusi sa depaseasca aceasta viteza.

Update: Dupa ce am mai calatorit o perioada, am observat ca pana la Ghilad nu a depasit 34 km/h. Cam asta e viteza maxima pe aceasta linie. Din nefericire media e undeva la 28 km/h, cam incet.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

One thought on “In tren – Timisoara Nord – Ghilad

  1. Florin Ruşanu says:

    Ai grijă, mai nou trenurile ard…bagă un ochi la mine dacă nu şti la ce mă refer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *