Inca o serie de bucati de autostrazi

Ieri, in timp ce vedeam dinspre Cluj spre Timisoara (pe Alba Iulia), am tot auzit o gramada de discutii pe statie legate de deschiderea tronsoanelor de autostraza dinspre Orastie spre Sibiu. Multe discutii de altfel, pentru ca am parcurs zona pentru o perioada.

Pentru cei care inca nu stiu, sunt cateva tronsoane pe care se lucreaza intens pentru a fi deschise anul acesta. Din ceea ce se vorbea pe statie, am inteles ca bucatile respective sunt terminate, totul e in regula si vor sa le dea drumul la bucatile acestea de autostrada pe 20 decembrie 2013. Adica peste vreo 4 zile. Speram sa le dea drumul, pentru ca nu ne-ar deranja sa aveam un drum ceva mai scurt macar de la Sibiu la Deva. Dar stati…. ca nu se va da drumul pe tot tronsonul.

E o singura bucata care lipseste din autostrada aceasta dintre Deva si Sibiu. Bucata de la Cut spre Saliste, unde s-au dus niste dealuri intr-o partea (nu prea avea ce sa le mai tina) + acolo sunt niste vai mari si niste pasaje impresionante. Probabil ca atunci cand voi ajunge la laptop o sa pun si niste poze cu respectivele pasaje. Acolo e problematic si zona respectiva nu va fi circulabila pana cel putin in septembrie anul viitor.

Dar centura Sebesului e gata, lucru enorm de important pentru o gramada de oameni care tranziteaza DN1 prin zona respectiva. Cred ca cel putin unul din doi romani a stat blocat prin zona respectiva o perioada din cauza traficului infernal.

Mai e si o bucata de la Orastie pana aproape de Vintu de Jos care e gata si mai e bucata de la Saliste la Sibiu (nu sunt extrem de sigur ca e gata chiar de la Saliste, vreau o confirmare oficiala). Acestea sunt gata si probabil vor fi accesibile publicului in curand.

Mai e insa o bucata de autostrada pe care presa o cam ignora si nimeni nu face nimic. E bucata de autostrada de la Traian Vuia la Lugoj, o portiune de vreo vreo 20 km sa zicem. In momentul in care scriu acest articol (16 decembrie 2013), bucata respectiva de autostrada e inca inchisa. Am trecut aseara pe acolo si e in continuare inchisa. De ce nu e deschisa va intrebati, daca tot tronsonul de autostrada e gata ? Ei bine, nu are iesire la Lugoj. Sau mai degraba nu are iesire la Belint. Iesirea de dinainte de Traian Vuia e gata, sunt doua giratorii acolo, dar intrarea spre autostrada e barata, pentru ca nu ai pe unde sa iesi de pe ea. Asteptam sa fie gata anul asta iesirea de la Belint, pentru ca ne-ar placea tare mult sa mergem ceva mai repede pe acolo. Dealurile de dinainte de Lugoj sunt mai periculoase iarna din cauza poleiului si tirurile, normal, coboara ceva mai incet. Asa ca faceti in nevoie un drum de iesire acolo la Lugoj ca sa faceti soferii fericiti.

Si intr-un final va las cu un gand, transmis tot prin statie de cineva. Ganditi-va ca atunci cand o sa avem o gramada de autostrazi prin toata Romania si o sa inceapa sa fie taxate. Cat de goale credeti ca o sa fie ? Cineva zicea ca taxele care le propun ai nostrii guvernanti pentru autostrazi sunt mult prea mari pentru ceea ce produce acum Romania. Si intr-un fel inclin sa ii dau dreptate. Cand se vor taxa autostrazile, acestea nu vor circula deloc la capacitatea la care ar putea tocmai din cauza unor taxe prea mari.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *