Încă puțin..

… până când o să înceapă să ne obosească știrile cu diverse campanii și nebunii pe care le mai fac anumiți oameni pentru a obține voturi pentru partid.

Articolul acesta trebuia să fie publicat undeva pe la jumătatea lui Martie, dar dintr-un motiv sau altul nu am mai apucat. Oricum, cam tot ceea ce o să vedeți scris mai jos s-a adeverit. Chiar mai repede, că aparent s-a dat mai repede drumul la campanie și au început să apară tot felul de afișe și nebunii peste tot prin orașele României.

Nu e vorba doar de PSD aici (deși sunt “cei mai vinovați” în situații de genul), dar și de restul de partide care o să trimită cei 33 de europarlamentari la Bruxelles pentru următorii 5 ani.

Mare parte din români oricum nu prea au idee cu ce se ocupă europarlamentarii (dau legi care să se aplice general la nivel european, în esență, că de aia le zice parlament), deci interesul pentru astfel de alegeri o să fie scăzut.

Probabil ca vor fi 2-3 procente în plus, să fie o prezență undeva pe la 35 %, iar dacă e să ne luăm după intențiile de vot, 25 % PSD, 20 % PNL, 15 % USR, 7 % PRU, 6 % ALDE, 5 % UDMR, 5 % PMP și multe alte partide sub 3 % intenție de vot. Deci 9 PSD, 7 PNL, 6 USR, 3 PRU, 2 ALDE, 2 UDMR, 2 PMP. Poate și un independent, cine știe.

Cert e că din 25 Aprilie (mă rog, din 3 Mai o să fie mai sigur, din cauza sărbătorilor de Paște – Învierea Domnului etc) o să fim bombardați prin presă cu diverse articole defăimătoare, promisiuni și mesaje de pace, prosperitate și naționalism (în funcție de facțiu….. partid).

Și e doar prima runda dintr-o serie de 4 alegeri, pentru că în următoarele 18 luni vom avea 4 runde de alegeri.

Prima o să fie cea a celor 33 de europarlamentari români pentru Parlamentul European 2019-2024, din 26 Mai 2019.

Urmează apoi în Decembrie alegerea pentru presedenție, cu un nou mandat de 5 ani pentru oricine va câștiga.

Apoi sesiunea din Iunie 2020 de alegeri locale, niște alegeri care mi se par a fi destul de importante, dar care nu vor schimba considerabil anumite urbe, pentru că se cam aleg aceiași primari de vreo 12 ani încoace.

Iar alegerile din Noiembrie / Decembrie 2020, cele pentru legislativ, par a fi extrem de importante pentru politica pe care o vom urma până în 2024.

Așa că pregătiți-vă pentru un asalt media în următoarea perioadă. Din toate direcțiile. Nici aici online nu o să scăpați de oameni care o să încerce să vă convingă diverse lucruri pentru a ocupa o funcție publică.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *