Încet încet, Horeca și industria de entertainment închid obloanele

Măsurile care au intrat în vigoare de luni limitează destul de mult activitate anumitor companii.

Hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri nu vor mai avea clienți în următoarea perioadă, fiind toate închise. De terase nici nu se prea pune problema în perioada asta, așa că multe unități sunt nevoie, în cazul cel mai fericit, să reducă din personal și să se axeze pe livrări la domiciliu ale produselor.

Evident, asta în cazul unităților care au tipul acesta de livrare. Hotelurile și pensiunile duc lipsă de clienți în momentul acesta și nici în perioada următoare nu se întrevede o situație prea bună.

Cumva e nasol și de cei care voiau să facă ceva profit de pe urma zăpezii, cu activități prea cum schi și snowboard. Cred că oamenii se vor duce în continuare să schieze, dar cum restaurantele sunt toate închise, serile vor fi destul de triste… suficient de triste încât să îi facă pe mulți clienți să plece mai repede, pentru că nu au alte activități.

Și să nu uităm de teatre, operă sau cinema-uri. Toate sunt închise, iar actorii și cântăreții nu mai pot performa în următoarea perioadă. Va fi dificil pentru aceștia, mulți probabil se vor reprofila și vor face altceva.

Iar despre cinema-uri, pe lângă cinema-urile mici, care oricum aveau probleme în a atrage public, nici măcar cel mai mare rețea de cinematografe nu le mai poate ține deschise. Ca să citez:

Cinema City, cea mai mare rețea de cinematografe din România, anunță, ca urmare a suspendării activității  de către  autorități a majorității cinematografelor sale (22 din 26), că a decis închiderea ultimelor 4 locații rămase deschise începând de marți, 10 noiembrie, ceea ce înseamnă că, pentru o perioadă temporară, Cinema City își va suspenda activitatea în întreaga țară.

Comunicat Cinema City, “Cinema City își suspendă activitatea în întreaga țară”

Asta în contextul în care cam toată zona de entertainment a încercat tot felul de măsuri ca să poată performa.

De la 2 locuri distanță între persoane, la grupuri de 3 scaune despărțite de 2 metri de următorul grup, măști obligatorii, testarea temperaturii la intrarea în săli și chiar și o încercare de a face experiența de Cinema să se simtă ca acasă, prin realizarea de săli speciale VIP cu prețuri decente, condiții faine și pop-corn / nacho / cola la discreție pentru un preț mai mult decent. (Cinema City testase asta în 3 dintre locațiile sale, dacă țin bine minte).

Să nu uităm nici de oamenii care fac stand-up, care în momentul acesta nu vor mai putea face nici un spectacol în țară, iar localurile pe care le aveau sunt, la fel ca și restul de locații, închise.

Chiar văzusem în ultimul turvlog al lui Nelu Cortea, deși nu e trist de fel, titlul spune suficient: “Ultimul turneu 2020

Și cu toate astea, în condițiile actuale, nu pot ține deschis nici un spațiu, pentru că numărul de cazuri a sărit de 10000. Și cu siguranță nu din acestă cauză. Ar fi multe de dezbătut legat de adevăratele locații în care se transmite covid, dar n-ar da deloc bine și oamenii ar fi destul de furioși dacă ar exista limitări în acele spații.

Iar partidul care dă acum guvernul nu vrea să zică nimic până la data alegerilor, pentru că știu că riscă să piardă masiv voturi.

Și așa cred că vor pierde din ele, pentru că oamenii sunt sătui de restricții fără să vadă rezultate în urma restricțiilor. Dar încă lună, mai trag de timp. Partea proastă e că iarăși o să avem prezență de 39-40 % la parlamentare. Și știți și voi cine profită de frică, teamă și lipsă de voturi….

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *