Informatii din offline in online

Pana acum vreo cativa ani, daca vroiai sa afli ceva despre un anumit oras, mergeai intr-un centru comercial si cautai revista Zile si Nopti cu informatii specifice orasului. Din ceea ce mai tin minte, aparea odata la doua saptamani si cuprindea majoritatea evenimentelor care se desfasurau in acel oras plus o multitudine de locatii in care iti puteai petrece timpul, avand la ele adresa locatiei si numarul de telefon.

Au trecut multi ani de atunci si lumea s-a modernizat, o mare parte din populatie are smartphone si internet pe mobil si accesul la informatie e ceva mai lejer. Au aparut tot mai multe siteuri care ofera informatii despre locatii iar revista Zile si Nopti nu am mai rasfoit-o pentru cautarea de informatii. Pana acum cateva zile cand am vazut-o in Iullius Mall-ul din Timisoara si am luat-o ca sa vad ce mai e prin ea.

Desi informatiile care apar in revista fizica nu s-au schimbat foarte mult, mi-a placut sa vad ca si cei de la Zile si Nopti s-au adaptat si au creat si un site bunicel in care poti gasi suficiente informatii, fie ca iti doresti sa gasesti un restaurant cu specific asiatic (eu personal nu mai caut, am mancat o singura data la ceva restaurant chinezesc si a fost extrem de picant. Experienta personala, dar cu siguranta sunt persoane care adora mancarea asiatica) sau un restaurant cu specific international, plin de bucate alese.

Eu caut locuri interesante in care pot manca sau in care pot sa ascult linistit ceva muzica cam in fiecare final de saptamana, pentru a mai iesi din monotonie. Mai ales dupa ce stau pe drum 16-20 de ore.

Informatia va migra tot mai mult din mediul offline in online, in special din cauza accesibilitatii, dar nu cred ca revistele vor disparea complet, ci mai degraba vor avea un rol ajutator in cazul in care nu mai ai baterie la telefon. Revistele cred ca vor fi tiparite in mai multe limbi in curand, pentru a ajuta turistii straini care vor sa viziteze orasele din Romania. Ce se va intampla in viitor insa, ramane de vazut.

Ti-a placut acest articol ? Ajuta si pe altii sa il gaseasca folosind linkurile de social media de deasupra comentariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *